Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
11.06.2024 04:10

Pracovné stretnutie k návrhu zadania Koncepcie územného rozvoja Slovenska


Snímka zdroj:


Zástupcovia Združenia miest a obcí Slovenska sa zúčastnili pracovného stretnutia v rámci procesu prípravy návrhu zadania Koncepcie územného rozvoja Slovenska.


Na pracovnom stretnutí podpredsedníčky Úradu pre územné plánovanie a výstavbu Slovenskej republiky Miloty Sidorovej za zúčastnili zástupcovia územných stavovských organizácii. Cieľom pracovného stretnutia bolo predbežné prediskutovanie návrhu zadania novej Koncepcie územného rozvoja Slovenska (KÚRS). Zástupcovia územných stavovských organizácii budú môcť pripomienkovať návrh zadania KÚRS v rámci medzirezortného pripomienkového konania, ktoré bude spustené v júli / auguste.

KÚRS je najvyšší strategický a územnoplánovací dokument celého územia Slovenskej republiky, pričom určuje hlavné smery jej komplexného rozvoja. Úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR v zmysle zákona č. 200/2022 Z. z. o územnom plánovaní obstaráva, prerokúva a predkladá vláde SR na schválenie zadanie a návrh KÚRS. V súčasnosti platí KÚRS z roku 2001 v jeho zmenách a doplnkoch schválených nariadením vlády SR z 2011.

Na pracovnom rokovaní, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 10. júna 2024 v priestoroch Úradu pre územné plánovanie a výstavbu SR v Bratislave sa zúčastnilo ZMOS v zastúpení predsedu Sekcie regionálneho rozvoja Rady ZMOS a primátora Vrútok Branislava Zacharidesa a ústrednej riaditeľky Kancelárie ZMOS Zuzany Špačekovej. Úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR zastupoval predseda Martin Hypký, podpredsedníčka Milota Sidorová a riaditeľ Miloš Svrček. Pracovného stretnutia sa zúčastnili aj zástupcovia Združenia SK8 a Únie miest Slovenska.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
ZMOS formulovalo legislatívne zmeny ku komunálnym lesom
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti so spracovaním analýzy týkajúcej sa komunálnych lesov formulovalo aj konkrétne návrhy na nevyhnutné legislatívne zmeny.
viac
04.09.2020
ZMOS požiadal poslancov parlamentu o legislatívnu aktivitu kvôli kuchynskému bio
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa listom obrátil na poslankyne a poslancov parlamentu, ktorí pôsobia v samospráve. Dôvodom je požiadavka o poslaneckú zmenu zákona o odpadoch vo vzťahu ku kuchynskému bioodpadu.
viac
19.03.2021
ZMOS požaduje zmeny v nastavení pomoci NRO
Združenie miest a obcí Slovenska víta novelizačné návrhy zákona o podpore najmenej rozvinutých regiónov v prospech objektívneho, efektívneho a flexibilného poskytovania regionálneho príspevku na podporu najmenej rozvinutých regiónov.
viac
15.11.2021
Ako spravodlivo rozdeliť eurofondy samosprávam
Portál EURACTIV Slovensko informuje, že samosprávy nie sú spokojné so sumou, ktorú im z budúcich eurofondov plánuje vyčleniť rezort regionálneho rozvoja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %