Pondelok 24.06.2024
Dnes má meniny 
Ján
°C
11.06.2024 04:10

Pracovné stretnutie k návrhu zadania Koncepcie územného rozvoja Slovenska


Snímka zdroj:


Zástupcovia Združenia miest a obcí Slovenska sa zúčastnili pracovného stretnutia v rámci procesu prípravy návrhu zadania Koncepcie územného rozvoja Slovenska.


Na pracovnom stretnutí podpredsedníčky Úradu pre územné plánovanie a výstavbu Slovenskej republiky Miloty Sidorovej za zúčastnili zástupcovia územných stavovských organizácii. Cieľom pracovného stretnutia bolo predbežné prediskutovanie návrhu zadania novej Koncepcie územného rozvoja Slovenska (KÚRS). Zástupcovia územných stavovských organizácii budú môcť pripomienkovať návrh zadania KÚRS v rámci medzirezortného pripomienkového konania, ktoré bude spustené v júli / auguste.

KÚRS je najvyšší strategický a územnoplánovací dokument celého územia Slovenskej republiky, pričom určuje hlavné smery jej komplexného rozvoja. Úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR v zmysle zákona č. 200/2022 Z. z. o územnom plánovaní obstaráva, prerokúva a predkladá vláde SR na schválenie zadanie a návrh KÚRS. V súčasnosti platí KÚRS z roku 2001 v jeho zmenách a doplnkoch schválených nariadením vlády SR z 2011.

Na pracovnom rokovaní, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 10. júna 2024 v priestoroch Úradu pre územné plánovanie a výstavbu SR v Bratislave sa zúčastnilo ZMOS v zastúpení predsedu Sekcie regionálneho rozvoja Rady ZMOS a primátora Vrútok Branislava Zacharidesa a ústrednej riaditeľky Kancelárie ZMOS Zuzany Špačekovej. Úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR zastupoval predseda Martin Hypký, podpredsedníčka Milota Sidorová a riaditeľ Miloš Svrček. Pracovného stretnutia sa zúčastnili aj zástupcovia Združenia SK8 a Únie miest Slovenska.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Práce na príprave Európskeho summitu regiónov a miest finišujú
Prípravy a organizačné práce v súvislosti so siedmym Európskym summitom regiónov a miest, ktorý sa bude v hlavnom meste konať 8. a 9. júla, pomaly finišujú. Na neformálnom stretnutí v pondelok 6. júna to uviedla riaditeľka Odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov BSK.
viac
26.06.2019
Slovensko-ukrajinské stretnutie starostov otvorilo nové možností spolupráce
Slovenská delegácia starostov zo Slovenska pod vedením Maroša Sagana, starostu obce Cífer a predsedu ZMO Jaslovské Bohunice sa zúčastnila XV. Ukrajinského fóra obcí.
viac
18.01.2021
O časti eurofondov 2021-2027 sa bude rozhodovať v regiónoch
Podpora regiónov z eurofondov v novom programovacom období sa mení. O konkrétnych projektoch v regiónoch bude rozhodovať územie.
viac
08.06.2021
Branislav Tréger rokoval s ministrom školstva
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger sa stretol s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Branislavom Gröhlingom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.20 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.66 %