Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.04.2022 01:00

Pracovná skupina k ŠKC rokovala na SZĽH


Snímka: Michal Paška


Na rokovaní mestského zastupiteľstva 29. októbra 2021 bol odsúhlasený vznik pracovnej skupiny, ktorá so zástupcami SZĽH na čele s generálnym sekretárom Ivanom Pulkertom a manažérom rozvojového oddelenia Milanom Ladiverom rokovala v sídle SZĽH v Bratislave vo štvrtok 31. marca 2022.


Pracovná skupina pre vyjednávanie podmienok kúpy nehnuteľného a hnuteľného majetku Športového komunitného centra (ŠKC) v Liptovskom Hrádku rokovala so zástupcami jej vlastníka, Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH).

Je známe, že vlastníkom ŠKC v Liptovskom Hrádku, ktorému dominuje ľadová plocha s rozmermi 20 krát 40 metrov, je SZĽH. Mesto Liptovský Hrádok má záujem o odkúpenie nehnuteľného a hnuteľného majetku ŠKC. Inžinierske siete, parkovisko, trafo stanica a pozemok pod halou sú majetkom mesta Liptovský Hrádok.

 Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger po stretnutí uviedol, že hospodárenie mesta za uplynulý rok bude v prebytku. „Vzhľadom na infláciu dlhodobejšie uvažujeme nad tým, že by sme kúpili ŠKC, ktoré by sme následne aj prevádzkovali. SZĽH je k predaju naklonený. Pri dohadovaní ceny sme vychádzali zo znaleckého posudku. Prehodnotili sme si aj všetky prevádzkové náklady. Budeme mať všetky audity aj čo sa týka technologického zariadenia,“ objasnil primátor.

 Cenu za odpredaj musí odsúhlasiť ešte výkonný výbor SZĽH. Následne by o kúpe ŠKC do majetku mesta rozhodovali poslanci mestského zastupiteľstva v Liptovskom Hrádku.

 

 

Autor: Michal Paška


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2019
V Liptovskom Hrádku otvorili športové komunitné centrum
Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) otvoril 12. septembra v areáli Základnej školy Hradná v Liptovskom Hrádku prvé Športové komunitné centrum na Slovensku.
viac
28.06.2021
V Centre zdravotnej starostlivosti je pacientom k dispozícii detský kútik
V Centre zdravotnej starostlivosti (bývalá poliklinika) v Liptovskom Hrádku je pacientom k dispozícii detský kútik.
viac
30.08.2021
Powerlifting Liptovský Hrádok usporiadal Slovenský pohár v mŕtvom ťahu
Powerlifting Liptovský Hrádok usporiadal Slovenský pohár v mŕtvom ťahu o cenu primátora Liptovského Hrádku. Na Borovej Sihoti sa uskutočnil počas soboty 28. augusta 2021.
viac
19.03.2022
Staré Mesto spúšťa komunitné centrum pre deti z Ukrajiny a ich príbuzných
Staré Mesto zriadi dve azylové komunitné centrá pre deti z Ukrajiny a ich príbuzných. Centrá otvorí mestská časť v pondelok 21. marca v Pistoriho paláci a v Zichyho paláci. Staromestská knižnica zas v priestoroch na Blumentálskej od stredy 23. marca otvára bezplatný kurz slovenského jazyka pre Ukraj
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %