Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.04.2022 02:25

Práce na cyklotrase popri Váhu v Trenčíne pokračujú


Snímka zdroj: (Mesto Trenčín).


Výstavba cyklotrasy v úseku Ulice Ľ. Stárka od nového cestného mosta po starý železničný most sa začala v októbri minulého roka. Práce v hodnote necelých 315 tisíc eur by mali byť hotové najneskôr do leta.


Nová cyklotrasa v dĺžke vyše 2,6 km bude súčasťou konceptu rozvoja cyklistickej dopravy v Trenčíne, ktorá prepojí mestské časti s nadradeným cyklistickým systémom „Vážskej cyklotrasy“.

Na začiatku úseku povedie čiastočne po miestnej komunikácii na Ul. Ľ. Stárka a následne prejde na hrádzu. Práve na hrádzi bude situovaná väčšia časť cyklotrasy. Pod starým cestným mostom prejde do novej cyklistickej cestičky pozdĺž hrádze (popri Váhu) a končiť bude pri starom železničnom moste.

V rámci tejto mestskej investičnej akcie sa vybudujú aj dve nové schodiská na a z hrádze a dve nové nájazdové rampy pre cyklistov. Vyúsťovať budú v úrovni križovatiek ulíc Ľ. Stárka – Rastislavova a Ľ. Stárka – Piešťanská.  

Zhotoviteľom stavby je spoločnosť Strabag, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní.

Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 85 % a 10 % zo štátneho rozpočtu SR. Zvyšných 5 % mesto zaplatí zo svojho rozpočtu.

Autor: (Mesto Trenčín)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
V Liptovskom Mikuláši vybudujú vnútromestskú cyklotrasu
Mesto sa už dva roky pripravuje na jej realizáciu. V súčasnosti projekt konečne naberá reálne kontúry.
viac
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
04.11.2020
Lesníci sprístupnia Veľkú Javorinu výstavbou novej cyklotrasy
Najvyšší vrch Bielych Karpát – Veľkú Javorinu sprístupnia zo slovenskej i českej strany milovníkom cykloturistiky. Slovenskí a českí lesníci stavajú z eurofondov z oboch strán hranice na vrchol Veľkej Javoriny cyklotrasu.
viac
08.03.2023
Nová cyklotrasa prepojí mestské časti Mlynárce, Diely a Klokočina
Magistrát v priebehu februára ukončil všetky vegetačné práce a aktuálne pripravuje celú trasu na jednotlivé konštrukčné vrstvy, informoval odbor dopravy na Mestskom úrade v Nitre. Práce majú byť ukončené najneskôr do októbra tohto roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %