Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.01.2021 11:25

Poslanci Prešova schválili spoplatnenie štyroch parkovísk


Ilustračná snímka.


Spoplatnením parkovania na troch parkoviskách na uliciach Partizánska, Bayerova a Dostojevského v Prešove, na ktorých je spolu 113 miest, sa v stredu zaoberali počas online rokovania zastupiteľstva mestskí poslanci. Napokon schválili okrem toho aj spoplatnenie parkoviska na Čapajevovej ulici.


Podľa radnice jedným z dôvodov opätovného spoplatnenia parkovísk je aj výpadok príjmu za parkovanie motorových vozidiel. „V súčasnosti sú tieto parkovacie plochy plne funkčné a pripravené na spoplatnenie, pričom na nich bude ponechané doteraz platné zelené tarifné pásmo,” uvádza radnica v predloženom materiáli k prvým trom parkoviskám.

Okrem pôvodného návrhu spoplatnenia parkovísk v zóne č. 3 poslanci rozhodli aj o spoplatnení parkoviska na Čapajevovej ulici, ktoré je v zóne č. 6. Na spomenutých parkoviskách by sa malo začať platiť od začiatku marca.

Poslanci tiež schválili uznesenie, ktorým odporučili primátorke mesta Andrei Turčanovej predložiť na najbližšie zasadnutie mestského zastupiteľstva všeobecne záväzné nariadenie, ktoré umožní postupné a čiastočné zavádzanie regulácie statickej dopravy v jednotlivých spoplatnených zónach.

Podľa radnice v najbližšom období bude mestskému zastupiteľstvu predložený materiál na schválenie regulácie statickej dopravy v celej zóne č. 4.

Nový systém regulovanej statickej dopravy platí od 1. januára 2021 v širšom centre mesta. Existujúca centrálna mestská zóna sa zmenila na zónu 1 a pribudla k nej aj novo regulovaná zóna 2. V oboch zónach je k dispozícii spolu 1127 parkovacích miest. Časť z nich je vyhradená priamo pre Prešovčanov s trvalým pobytom v regulovaných zónach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2018
Primátorka A. Turčanová a mestskí poslanci slávnostne zložili sľub
Slávnostným zložením sľubu sa v pondelok opätovne ujala svojej funkcie primátorka Prešova Andrea Turčanová. Kandidovala za koalíciu KDH, OĽaNO a NOVA.
viac
04.09.2020
ZMOS požiadal poslancov parlamentu o legislatívnu aktivitu kvôli kuchynskému bio
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa listom obrátil na poslankyne a poslancov parlamentu, ktorí pôsobia v samospráve. Dôvodom je požiadavka o poslaneckú zmenu zákona o odpadoch vo vzťahu ku kuchynskému bioodpadu.
viac
25.02.2021
Prešovskí mestskí poslanci schválili viaceré zmeny v parkovaní
Prešovskí mestskí poslanci v stredu počas online rokovania schválili viaceré zmeny vo všeobecne záväznom nariadení (VZN) o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území mesta Prešov.
viac
31.08.2023
Mestskí poslanci vyhoveli protestu prokurátora vo veci poplatkov v MŠ
Prešovskí mestskí poslanci v stredu na svojom rokovaní vyhoveli protestu prokurátora. Týka sa poplatkov v materských školách (MŠ) počas letných prázdnin. Tie boli odlišné ako počas roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %