Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
23.06.2016 09:58

Poprad získal dotáciu na výcvik žiakov na dopravnom ihrisku


Ilustračná snímka: (asaauto.sk).


Mesto Poprad získalo dotáciu vo výške 5308 eur od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR za projekt Bez nehody do školy, bez nehody domov!


Dotácia je určená na zabezpečenie praktického výcviku žiakov popradských základných škôl i chlapcov a dievčat z okolia.      

"Výchova a vzdelávanie detí v oblasti zvyšovania bezpečnosti v premávke na pozemných komunikáciách a praktický výcvik žiakov základných škôl na detskom dopravnom ihrisku je dôležitou súčasťou výchovy a vzdelávania v základných školách, predovšetkým na prvom stupni," uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Na detskom dopravnom ihrisku na Komenského ulici v Poprade sa praktický výcvik žiakov prvého až štvrtého ročníka realizuje od jesene 2007 a aj v tomto roku ho umožní skvalitniť získaná dotácia.      

"Mesto využije dotáciu na nákup nových bicyklov, náhradných dielov a súčiastok pre bicykle a kolobežky. Tie využíva každoročne počas výcviku od marca do novembra približne 3000 žiakov. Aj z toho dôvodu potrebujú všetky bicykle pravidelný servis a výmenu opotrebovaných či poškodených častí," uviedla Edita Pilárová z odboru školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Poprade. V odbornej učebni dopravnej výchovy môžu žiaci využívať počítačový program, rôzne didaktické hry s dopravnou tematikou či rozprávky o dopravných značkách. Detské dopravné ihrisko funguje aj v popoludňajších hodinách, kedy ho využívajú žiaci zo školských klubov.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2017
Študuj dopravu s detskou železnicou
Na podujatí budú prezentované študijné a učebné odbory v oblasti dopravy, ktoré je možné študovať na stredných odborných školách v Košickom a Prešovskom kraji.
viac
06.09.2019
Vykroč s nami na zelenú
„Vykroč s nami na zelenú“ je slogan, ktorým chce odbor environmentálnej výchovy a vzdelávania (OEVV) Slovenskej agentúry životného prostredia upútať pozornosť žiakov, učiteľov, ale aj širšej verejnosti na jeho aktivity.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
26.07.2021
Vďaka polmiliónovej dotácii na smart zariadenia bude mesto bezpečnejšie
Dubnica na d Váhom bude opäť pokrokovejšia. Samospráva získala z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR viac ako pol milióna eur na využitie moderných technológií priamo v uliciach mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %