Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.03.2017 10:08

Pomocou fotopascí natočil TANAP dokument o živote rysov


Snímka zdroj: (spravatanap.sk).


Správa Tatranského národného parku (TANAP) ponúka návštevníkom svojej internetovej stránky možnosť pozrieť si nový filmový dokument o monitoringu rysov.


"Dvadsaťminútový ekovýchovný dokumentárny film obsahuje zaujímavosti zo života našej najväčšej mačkovitej šelmy v národnom parku a videozáznamy z fotopascí, ktoré zachytávajú rysy v ich prirodzenom prostredí," informoval riaditeľ Správy TANAP-u Pavol Majko. Nový dokument môžu záujemcovia nájsť na internetovej stránke www.spravatanap.sk, v zložke videodokumenty pod názvom Tatranská rysica 2016.      

Rys ostrovid využíva v tatranskom prostredí priestor od najnižších polôh v predhorí až po alpínske pásmo. Fotopasce ochranári inštalovali na lesné chodníky, ale i značkované trasy. Podľa ochranárov je rys ostrovid lovec, ktorý sa pohybuje nepozorovane a výborne splýva s okolím.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2016
Cyklostratégiu Trenčianskeho kraja možno pripomienkovať do 8. augusta
Usmernenie budúceho rozvoja cyklodopravy a cykloturistiky na území Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v období rokov 2016 – 2030 je hlavnou úlohou dokumentu Stratégia využitia potenciálu Trenčianskeho samosprávneho kraja pre rozvoj cyklistickej infraštruktúry.
viac
19.07.2018
Dopravu v prešovskej župe zlepší tzv. Masterplan
Prešovský samosprávny kraj si dal vypracovať strategický dokument pre oblasť dopravy s názvom „Plán udržateľnej mobility Prešovského samosprávneho kraja“, tzv. Masterplan. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) naň získal vyše 340 tisíc eur.
viac
19.05.2020
Vzdelávací projekt Dokument na kolesách začína v online podobe
Filmom Skutok sa stal od Barbory Berezňákovej odštartoval v pondelok celoročný vzdelávací projekt Dokument na kolesách. Minulé roky sa realizoval prostredníctvom premietaní priamo na stredných školách, teraz sa začal v online podobe.
viac
06.10.2020
ZMOS spracoval newsletter k PPP v samospráve
Združenie miest a obcí Slovenska sa v rámci analytickej štúdie venovanej alternatívnemu financovaniu municipálneho rozvoja zameralo na rôzne formy získania financií pre mestá a obce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %