Sobota 05.10.2024
Dnes má meniny 
Viera
°C
02.07.2024 04:10

Pohotovosti v ŽSK od utorka fungujú po novom


(Zdroj: ŽSK)


Zoznam prevádzkovateľov ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých a deti/dorast v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) sa od utorka (2. 7.) zmení. Kým pohotovosti pre dospelých budú vo všetkých okresoch, pre detské to neplatí. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.


Ambulantnú pohotovostnú službu pre dospelých budú od utorka poskytovať vo všetkých 11 okresoch. "A to od pondelka do piatka v čase od 16.00 do 22.00 h, cez víkend od 7.00 do 22.00 h," poznamenala Lacová.

Pre okres Čadca bude pohotovosť poskytovať Kysucká nemocnica, pre okres Tvrdošín Hornooravská nemocnica. Pre okres Námestovo bude pohotovosť v Oravskej poliklinike, pre okres Dolný Kubín je miesto prevádzky Dolnooravská nemocnica. Okres Liptovský Mikuláš bude mať pohotovosť v Liptovskej nemocnici, okres Žilina vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou, okres Bytča na Ulici Sidónie Sakalovej v Bytči. Pre okres Turčianske Teplice je miesto prevádzky na Ulici 9. mája v Turčianskych Tepliciach, pre okres Kysucké Nové Mesto na Ulici Belanského v Kysuckom Novom Meste. Pre okres Martin je miesto prevádzky Univerzitná nemocnica Martin, pre okres Ružomberok Ústredná vojenská nemocnica.         

"Ambulantnú pohotovostnú službu pre deti a dorast bude od utorka prevádzkovať šesť poskytovateľov od pondelka do piatka v čase od 16.00 do 20.00 h, cez víkend od 8.00 do 20.00 h," priblížila hovorkyňa ŽSK.

Pre okres Čadca je miesto prevádzky Kysucká nemocnica, pre okresy Žilina, Kysucké Nové Mesto a Bytča vo Fakultnej nemocnici Žilina. Pre okresy Martin a Turčianske Teplice bude detská pohotovosť na Ulici P. Mudroňa v Martine, pre okresy Tvrdošín a Námestovo v Hornooravskej nemocnici v Trstenej. Pre okres Liptovský Mikuláš je miesto prevádzky v Liptovskej nemocnici, pre okres Dolný Kubín a Ružomberok v Dolnooravskej nemocnici.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2016
Ministerstvo vytvorilo mechanizmus pre efektívnejší progres vo verejnej správe
Lepšia koordinácia medzi rezortmi, kvalitnejšie nastavenie procesov a systémov a zabránenie ich duplicity či zabezpečenie bezproblémového kolovania žiadosti ako takej po úradoch bez nutnosti prítomnosti občana.
viac
12.05.2017
Žilinská župa zvýšila rozpočet o vyše 26 miliónov eur
Viac peňazí pôjde do rozvoja regiónov, predovšetkým na opravy ciest, do zdravotníctva na nákup nových prístrojov či rekonštrukcie a pokračovať bude aj modernizácia stredných škôl i domovov sociálnych služieb.
viac
30.10.2020
Mení sa režim cestovných poriadkov prímestskej autobusovej dopravy
Počas najbližších týždňov budú prímestské autobusy v Žilinskom kraji jazdiť v obmedzenom režime. Dôvodom sú mimoriadne prázdniny stanovené ministerstvom školstva ako i platný zákaz vychádzania v rámci "čiastočného lockdownu".
viac
03.07.2024
Detské pohotovosti v rámci PSK fungujú napriek zmenám ako doposiaľ
V Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) od utorka dochádza v rámci detských ambulantných pohotovostí k zrušeniu pevných bodov Sabinov a Medzilaborce. Spádové územie okresu Sabinov patrí pod Prešov a okres Medzilaborce patrí pod Humenné. Pre TASR to uviedla Lea Lehotská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %