Nedeľa 07.07.2024
Dnes má meniny 
Oliver
°C
03.07.2024 07:50

Detské pohotovosti v rámci PSK fungujú napriek zmenám ako doposiaľ


Ilustračná snímka: TASR


V Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) od utorka dochádza v rámci detských ambulantných pohotovostí k zrušeniu pevných bodov Sabinov a Medzilaborce. Spádové územie okresu Sabinov patrí pod Prešov a okres Medzilaborce patrí pod Humenné. Pre TASR to uviedla Lea Lehotská.


"Vzhľadom na skutočnosť, že organizátori pevnej ambulantnej pohotovostnej služby v Sabinove a Medzilaborciach majú ministerstvom zdravotníctva vydané platné povolenia na prevádzkovanie pevnej ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast s účinnosťou do 15. januára 2025, bude v týchto okresoch pohotovostná služba zabezpečená po 2. júli tak ako doposiaľ," priblížila Lehotská.         Zdravotná starostlivosť bude poskytovaná od pondelka do piatka v čase od 16.00 do 20.00 h. Počas víkendov a sviatkov bude ordinačný čas od 8.00 do 20.00 h. Zmeny priniesla novela zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2023
ZMOS odmieta konsolidáciu detských ambulantných pohotovostí
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) odmieta avizovanú konsolidáciu detských ambulantných pohotovostí. Poukazuje pritom na to, že v súvislosti optimalizáciou siete nemocníc sa má rušiť aj päť pôrodníc.
viac
19.03.2024
MZ avizuje ďalšie rokovania k úprave siete detských ambulantných pohotovostí
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) chce o rušení detských ambulantných pohotovostí naďalej rokovať aj so samosprávou. Pripustila i možné zriadenie doplnkových bodov. Rokovať by sa malo aj o skrátení ordinačných hodín pohotovostí.
viac
02.07.2024
Pohotovosti v ŽSK od utorka fungujú po novom
Zoznam prevádzkovateľov ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých a deti/dorast v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) sa od utorka (2. 7.) zmení. Kým pohotovosti pre dospelých budú vo všetkých okresoch, pre detské to neplatí. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.
viac
03.07.2024
Sme znepokojení situáciou zrušením desiatich detských ambulantných pohotovostí
Združenie miest a obcí Slovenska je znepokojené nad situáciou, ktorá nastala 1. júla 2024, kedy skončilo desať ambulantných pohotovostí pre deti a dorast v regiónoch Slovenska. Mestá a obce rokovali spoločne aj individuálne, aby sme zmiernili dopady kolabujúceho systému na svojich obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.19 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %