Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.01.2024 05:10

Podporili sme Spoločnosť detskej onkológie v Košiciach


Predseda ZMOS Jozef Božik odovzdal „symbolický certifikát“ o poskytnutí finančného daru prezidentovi Spoločnosti detskej onkológie, o.z. v Košiciach Martinovi Mušinskému.


Združenie miest a obcí Slovenska využilo príležitosť každoročného novoročného prijatia zástupcov samosprávnych združení prezidentkou Slovenskej republiky na poskytnutie finančného daru pre občianske združenie Spoločnosti detskej onkológie v Košiciach.


 Na májovom sneme ZMOS minulý rok v záverečnej reči odznelo, že spoločným cieľom ZMOS je budovať platformu, ktorá spája, chráni a pomáha. Predseda ZMOS Jozef Božik sa po novoročnom prijatí zástupcov samosprávnych združení stretol s prezidentom Spoločnosti detskej onkológie, o.z. v Košiciach Martinom Mušinským, aby mu odovzdal „symbolický certifikát“ o poskytnutí finančného daru pri tejto príležitosti.

„Vážime si, že Kancelária pani prezidentky odsúhlasila postup, kedy ZMOS pri príležitosti nášho prijatia, odovzdá finančný dar Spoločnosti detskej onkológie v Košiciach. Viem, že pomáhate, všade, kde sa dá. Dnešným dňom vďaka tejto príležitosť začína u nás v ZMOS nová tradícia. Keď nás hlava štátu pozve, budeme sa radiť  s kanceláriou prezidentky / prezidenta SR, práve o tom, komu darujeme náš dar. Som rád, že pani prezidentka vybrala práve Spoločnosť pre detskú onkológiu v Košiciach. V našom tíme ZMOS sme si povedali, že takúto vzácnu príležitosť budeme venovať tomu, aby sme obdarovali inštitúcii, ktorá pomáha“, uviedol predseda ZMOS v príhovore počas prijatia zástupcov samospráv pani prezidentkou SR Zuzana Čaputovou.

Finančný dar v hodnote 3000,- eur  bude použitý na rozvoj aktivít Oddelenia detskej onkológie a hematológie v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach.

Spoločnosť detskej onkológie Košice (SDOK) vznikla v roku 1997 a významne sa podieľa na získavaní finančných prostriedkov, s cieľom zlepšiť podmienky pre zdravotnícku starostlivosť o choré deti. Liečba detí s onkologickými ochoreniami je náročná a dlhodobá. Na liečebnom procese sa spolupodieľajú rodičia a celé rodiny. V týchto pracuje SDOK na rekonštrukcii a rozširovaní priestorov oddelenia.

Viac informácii sa dočítate TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2020
ZMOS podporuje ďalšiu užitočnú kampaň
Združenie miest a obcí Slovenska oceňuje každú podanú pomocnú ruku pre samosprávy v tomto neľahkom období. Práve preto ocenilo snahu o poskytnutie osobných áut, ktoré pomôžu mestám a obciam hlavne v oblasti zásobovania a logistiky pre pomoc svojim obyvateľom.
viac
09.06.2020
Ochrana komunálneho majetku v centre pozornosti
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje s podujatiami v regiónoch. Aktuálne pre primátorov, starostov, aj odborných zamestnancov samospráv organizujeme workshopy zamerané na tému majetkových prevodov v rámci režimu - prípady hodné osobitného zreteľa.
viac
07.08.2020
Zapojte sa do lokálneho programu Iniciatíva pre otvorené vládnutie
Medzinárodná Iniciatíva pre otvorené vládnutie predĺžila termín na predbežné prihlasovanie sa do lokálneho programu do 14. augusta 2020 a termín na vyplnenie celej prihlášky do 25. septembra 2020.
viac
24.10.2020
Branislav Tréger upozornil predsedu vlády na pomoc komunálnym podnikom
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger upozornil predsedu vlády Slovenskej republiky na nesplnenie avizovanej pomoci pre komunálne podniky a požaduje ich zaradenie medzi subjekty, ktoré sa môžu uchádzať o štátnu pomoc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %