Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
11.07.2024 09:10

Podpora nákupu kompostérov na predchádzanie vzniku odpadov


Ilustračná snímka


Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo ďalšiu výzvu na čerpanie finančných prostriedkov v rámci Programu Slovensko 2021 - 2027.


Výzva je určená pre projekty, ktoré boli schválené v Radách partnerstva a Kooperačných radách udržateľného mestské rozvoja v rámci nástroja Integrovaných územných investícií.

Výzva je zameraná na nákup kompostérov a jej cieľom je podporiť prechod na obehové hospodárstvo predchádzaním vzniku biologicky rozložiteľných komunálnych odpadov. Celková výška alokovaných finančných prostriedkov vo výzve za zdroj EÚ je 4 030 089 eur. Z tejto sumy bude viac ako 3,7 milióna eur určených pre menej rozvinuté regióny, zvyšných vyše 258-tisíc eur pre Bratislavský kraj.

Oprávnenou hlavnou aktivitou projektu je nákup záhradných kompostérov na predchádzanie vzniku biologicky rozložiteľných komunálnych odpadov produkovaných domácnosťami v rodinných domoch pre vlastné kompostovanie a domácnosťami v bytových domoch pre kompostovanie v komunite. Oprávnenými žiadateľmi na čerpanie finančnej podpory sú obce, združenia obcí a združenia právnických osôb, ktorých členmi sú výlučne obce.

Zameranie výzvy je v s súlade Programom prechádzania vzniku odpadu SR na roky 2019 - 2025.  Detail výzvy: Podpora nákupu kompostérov na predchádzanie vzniku odpadov.

Autor: (Zdroj: Ministerstvo životného prostredia SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2017
Dobrovoľníci vyzbierali tonu odpadu z brehov Dunaja
Na výzvu ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa zareagovalo niekoľko stoviek dobrovoľníkov, ktorí sa zapojili do čistenia brehov Dunaja. Spoločnými silami sa im podarilo vyzbierať takmer tonu odpadu.
viac
16.01.2018
MŽP prostredníctvom európskych peňazí podporuje triedenie komunálnych odpadov
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR vyhlásilo výzvu s celkovou alokáciou 10 mil. eur na podporu dotrieďovania vytriedených zložiek komunálnych odpadov, predovšetkým tých, na ktoré sa vzťahuje rozšírená zodpovednosť výrobcov.
viac
15.06.2023
ZMOS žiada posunúť zavedenie úpravy odpadu pred skládkovaním až na rok 2027
Pre obce a mestá je jeden rok na zavedenie mechanicko-biologickej úpravy odpadov pred skládkovaním málo a je to tiež finančne náročné. V stredu to na tlačovej konferencii vyhlásili zástupcovia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS).
viac
01.08.2024
Na podporu triedenia odpadov je určených vyše 33,8 milióna eur z eurofondov
Na podporu triedenia odpadov je určených viac ako 33,8 milióna eur. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR vyhlásilo ďalšiu výzvu na čerpanie finančných prostriedkov v rámci Programu Slovensko. Informuje o tom na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %