Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
04.12.2017 03:27

Po ťažkej a dlhej chorobe dnes zomrel Ivan Benko


PhDr. Ivan Benko.


Dnes ráno nás po ťažkej a dlhej chorobe vo veku 70 tokov navždy opustil posledný predseda Mestského národného výboru (MsNV), dlhoročný poslanec mestského zastupiteľstva, kolega a priateľ, PhDr. Ivan Benko.


Ivan Benko pôsobil od ukončenia vysokoškolského štúdia 27 rokov v prešovskej samospráve ako odborný pracovník, predseda MsNV a neskôr ako poslanec mestského zastupiteľstva a ostatné roky v prešovskom vysokom školstve a vo verejnej správe.

Posledná rozlúčka so zosnulým bude v stredu 6. decembra o 12. hodine v Dome smútku na hlavnom cintoríne v Prešove.

PhDr. Ivan Benko bol svojim mimoriadne kladným a aktívnym vzťahom k nášmu mestu, jeho histórii a prítomnosti príkladom angažovaného občana s mimoriadne ľudským rozmerom, pre ktorého sa jeho rodisko stalo neoddeliteľnou súčasťou pracovného, spoločenského a osobného života. Vďaka svojmu odhodlanému prístupu k plneniu poslaneckých povinností pozitívne ovplyvnil život občanov nielen vo svojom volebnom obvode, ale aj v celom meste.

Už od svojej mladosti aktívne pôsobil aj v oblasti kultúry, (mestské hudobné súbory, Divadlo hudby, dobrovoľné pôsobenie pri zabezpečovaní kultúrno-spoločenských akcií mesta a občianskych obradov), angažoval sa v mnohých sociálno-občianskych a spoločenských projektoch so sociálnou a benefičnou tematikou. Ešte v máji tohto roku zorganizoval benefičný Koncert pre radosť na podporu prešovskej onkológie.

Svoju kondlenciu, sústrasť či spolupatričnosť pozostalým môžu občania vyjadriť zápisom do kondolenčnej knihy, ktorá je umiestnená v priestoroch vstupu do radnice na Hlavnej ulici 73.

Autor: (Veronika KMETÓNY GAZDOVÁ, hovorkyňa radnice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2017
Prešov venuje hodinu našej Zemi
Mesto Prešov sa aj tento rok zapojí do projektu HODINA ZEME. Už v sobotu 25. marca vypnutím verejného osvetlenia spoločne pomôžeme zmierniť dôsledky a upozorniť na globálne otepľovanie, klimatické zmeny a svetelný smog.
viac
18.05.2017
Restaurant day ponúkne dobré jedlo a pomôže aj ľuďom v núdzi
Nielen láska ide cez žalúdok, ale aj dobré skutky. Tento víkend môžete odchádzať z obeda s plným bruchom i s dobrým pocitom. V rámci celosvetového dňa Restaurant day, ktorý sa tento rok koná v sobotu 20. mája, sa spojili neziskové organizácie, aby pomohli.
viac
02.10.2017
Triedim, triediš, triedime
Prešovské technické služby sa zapojili do vyučovacieho procesu. Deti prešovských škôl učia triediť odpad. 
viac
26.11.2017
Medzi Košicami a Prešovom bude premávať mikulášsky vlak
Už v sobotu 2. decembra na trati medzi Košicami a Prešovom budete môcť zazrieť nielen populárne historické motoráky Magdu a Ľubku, ale aj samotného Mikuláša, anjelov a čerta. Miesto v nostalgickom mikulášskom vlaku je možné si po prvýkrát rezervovať už aj online.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %