Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
12.01.2023 09:30

Petržalský mládežnícky parlament hľadá svojich nových členov


Pohľad na Petržalku. Snímka zdroj: (tasr).


Petržalský mládežnícky parlament (PMP), ktorý je iniciatívnym a poradným orgánom starostu i miestneho zastupiteľstva, hľadá nových členov.


Záujemcovia sa môžu zaregistrovať prostredníctvom on-line formulára, urobiť tak môžu do 10. februára (vrátane). Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"Hovorí sa, že mladí sú naša budúcnosť. Mnohí z nich sa však cítia prehliadaní a nevypočutí. Je dôležité, aby sme vnímali hlas mladých a nepodceňovali ich veľakrát prínosné názory pre spoločnosť. Aj to je posolstvom mládežníckeho parlamentu," konštatuje vicestarostka Petržalky Iveta Jančoková.

V zmysle platného štatútu končí členom PMP po dvoch rokoch funkčné obdobie. Ich rady môže rozšíriť každý mladý človek vo veku od 15 do 30 rokov, ktorý má zároveň trvalý pobyt v Petržalke alebo na území mestskej časti študuje. Parlament môže mať maximálne 15 členov. Spomedzi uchádzačov ich vyberie odborná komisia.

Petržalský mládežnícky parlament vznikol v decembri 2020 a v roku 2021 vytvorili jeho členovia prvé výstupy. PMP sa podarilo zrealizovať niekoľko aktivít a projektov. Išlo napríklad o on-line webináre pre učiteľov, tematické stretnutia, workshopy, diskusie na európskej úrovni či organizovanie podujatí.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2020
V Petržalke by mohol v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament
V bratislavskej Petržalke by mohol pôsobiť mládežnícky parlament. Fungovať by mal ako poradný a iniciatívny orgán starostu a miestneho zastupiteľstva.
viac
26.11.2020
V Petržalke sa pomaly kreuje nový mládežnícky parlament
V bratislavskej Petržalke sa už kreuje nový mládežnícky parlament. Jeho členovia boli vybratí spomedzi 40 uchádzačov, momentálne pokračujú prípravy na prvé spoločné on-line stretnutia.
viac
27.12.2021
Petržalský mládežnícky parlament plánuje projekty aj v roku 2022
Petržalský mládežnícky parlament (PMP), ktorý je iniciatívnym a poradným orgánom starostu i mestskej časti, pripravuje viaceré aktivity aj v roku 2022. Zamerať sa chce najmä na životné prostredie, infraštruktúru, kultúru a šport, ale aj prepojenie formálneho a neformálneho vzdelávania.
viac
10.03.2023
Na území kraja začal oficiálne fungovať Mládežnícky parlament BSK
Na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) začal oficiálne fungovať Mládežnícky parlament BSK. Jeho členovia si od predsedu BSK Juraja Drobu prevzali menovacie dekréty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %