Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
04.09.2023 12:10

Petržalka spustila projekt pitných fontánok


Snímka zdroj: www.petrzalka.sk


Bratislavská Petržalka spustila projekt pitných fontánok. Osádza ich prioritne pri ihriskách a detských ihriskách, aby sa mohli osviežiť rodičia s deťmi, ale aj tí, ktorí si prišli zašportovať. Do konca roka ich chce namontovať 15. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.


V súčasnosti sú v prevádzke dve, a to na Gercenovej a na detskom ihrisku na Veľkom Draždiaku. Ďalšie štyri, na Vavilovovej, Fedinovej, Ševčenkovej a Haanovej ulici, by mali začať fungovať v najbližšom čase.        

"Čakáme ešte na inštaláciu systému, ktorým dokážu kolegovia z referátu informačných technológií fontánky na diaľku vypnúť, napríklad v prípade havárie. Systém bude tiež monitorovať spotrebu vody," priblížil Peter Slovák, vedúci oddelenia správy verejných priestranstiev miestneho úradu.        

Nové fontánky majú charakteristickú zelenú farbu a jednotný dizajn. Sú namontované na odovzdávacích staniciach tepla spoločnosti Veolia. Okrem nich sú stále v prevádzke aj existujúce štyri pitné fontánky. Tri z nich sú na Petržalskom korze, konkrétne na Daliborovom námestí, pri podchode na začiatku korza, na Nobelovom námestí a v psom parku na Wolkrovej ulici.        

Všetky pitné fontánky, pôvodné aj nové, poskytnú občerstvenie od jari do jesene. Vypínať by sa mali z dôvodu mrazov najneskôr v októbri.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2017
Petržalka chce poskytnúť učiteľom lacnejšie ubytovanie
Bratislavský samosprávny kraj po vzájomnej dohode s vedením bratislavskej mestskej časti Petržalka ubytuje viacerých pedagogických zamestnancov materských škôl v nevyužívaných priestoroch stredoškolských župných internátov. Prví sa budú môcť sťahovať už začiatkom júna.
viac
28.03.2017
Témou poslednej Super školy boli ekologické hrozby
V Petržalke 21. marca odznela posledná prednáška v rámci projektu Super škola v tomto školskom roku. Mala názov Šieste vymieranie.
viac
20.07.2017
Súťaž na vybudovanie Family parku v Bratislave je spustená
Unikátny projekt Family parku naberá reálne kontúry. Záujemcovia o tridsaťročný prenájom a prevádzku „Family parku“ na rozlohe deviatich hektárov majú možnosť predkladať svoje ponuky do 7. septembra.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %