Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
03.08.2021 10:40

Petržalka prichádza s náučnými prechádzkami na Veľkom Draždiaku


Snímka zdroj: (bratislavskenoviny.sk, autor: Marián DEKAN).


Bratislavská Petržalka prichádza počas augusta s tematickými, náučnými prechádzkami okolo Veľkého Draždiaka. Vybrať sa na ne môžu záujemcovia každý štvrtok. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.


„Chceme priblížiť Petržalčanom význam Veľkého Draždiaka a oboznámiť ich s faunou a flórou, ktorá je pre naše jazero neodmysliteľná,” skonštatovala zástupkyňa starostu Jana Hrehorová. Do budúcna nevylúčila ani ďalšie poznávacie prechádzky o význame prírodného bohatstva mestskej časti.

Prvá prednáška je naplánovaná na 5. augusta a venovaná bude vodnému vtáctvu. Zoológ Ján Kaľavský zo Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR a Správy CHKO Dunajské luhy v Bratislave prezradí zaujímavosti zo života rôznych druhov vtákov obývajúcich Draždiak a jeho okolie.

Druhá prednáška sa bude venovať významu vody a životu v nej, na ďalšej sa záujemcovia dozvedia niečo o zeleni a posledná priblíži históriu petržalskej "Šutrovky", ako Veľký Draždiak zvykli pre ťažbu štrku nazývať pôvodní obyvatelia Petržalky.

Prechádzky budú bezplatné a začnú sa vždy vo štvrtok o 17.30 h pri miestnom detskom ihrisku. Bližšie informácie budú zverejňované na webovej stránke mestskej časti, na sociálnej sieti v mobilnej aplikácii. Aktivity sú súčasťou projektu Spoločne EKO.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2018
Na Draždiaku prezliekacie kabíny a toalety zadarmo
Veľký Draždiak je jedným z najobľúbenejších miest v Petržalke a v lete je nepochybne na čele rebríčka obľúbenosti. Všetci ale vieme, že elektrické drôty, ktoré vedú ponad jazero, znemožňujú z tejto lokality spraviť „legálne kúpalisko“. Navyše vlastnícke vzťahy pozemkov celú situáciu ešte komplikujú.
viac
26.01.2021
Petržalka zjednotila výšku príspevku pre deti v MŠ
Výška príspevku za pobyt dieťaťa v materskej škole v bratislavskej Petržalke sa zjednotila pre všetky deti bez ohľadu na miesto trvalého pobytu. Po novom je to 40 eur na jedno dieťa na mesiac.
viac
28.06.2021
Do pretekov Behaj Lesmi sa zapojilo sedem stoviek účastníkov
Bez mrakov a v tropickom teple prebehli historicky prvé preteky série Behaj lesmi na Slovensku. Účastníci prebehli bratislavským hradom Devín až do hlbokých lesov Devínskej Kobyly.
viac
12.07.2021
V Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú aj do väčších skládok
V bratislavskej Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú po menších smeťozberoch aj do väčších nelegálnych skládok na okraji mestskej časti, kde je potrebné pristaviť veľkokapacitný kontajner.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %