Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.01.2023 02:25

Petržalka pokračuje v odstraňovaní vrakov, avizuje častejšie odťahy


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavská Petržalka pokračovala aj v roku 2022 v odstraňovaní vrakov a vozidiel bez platnej STK a emisnej kontroly. Na šrotovisku skončilo ďalších 109 nepojazdných áut, v porovnaní s rokom 2021 je to nárast o desať percent.


Mestská časť zároveň avizuje prísnejší postup pri parkovaní v rozpore s pravidlami a predpismi.

"Pri neznámych majiteľoch tiež zvykneme nechávať na vrakoch výzvy. Na tieto upozornenia reagovalo v minulom roku ďalších 200 vodičov, ktorí následne svoj vrak odpratali na vlastné náklady," konštatuje samospráva na sociálnej sieti.

Vodičom nepojazdných áut pripomína, že nemusia čakať až na úradnú výzvu z miestneho úradu. Auta sa môžu zbaviť jednoduchým spôsobom, stačí predvyplniť vzor splnomocnenia a čestného vyhlásenia a dohodnúť si termín ich podpisu na miestnej matrike v rámci stránkových hodín. Poplatok za overenie jedného podpisu sú dve eurá, ostatné náklady spojené s odprataním vraku hradí mestská časť.

Mestská časť má zároveň viac ako rok k dispozícii odstavné parkovisko na Kočánkovej ulici. Vlani naň dočasne putovali desiatky áut, ktoré parkovali v rozpore s platnými pravidlami. "A keďže nedisciplinovaných šoférov je v našich uliciach stále viac než dosť, v novom roku s týmito odťahmi nekončíme," odkazuje samospráva. Avizuje zvýšenie ich počtu počas dňa i noci, vrátane sviatkov i víkendov.

Podnety týkajúce sa nielen odstraňovania vrakov môžu občania posielať prostredníctvom e-mailovej adresy parkovanie@petrzalka.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2019
Petržalka pokračuje v odstraňovaní autovrakov z parkovísk
Bratislavská Petržalka naďalej pokračuje v odstraňovaní vrakov áut. Od januára zmizlo z verejných priestranstiev ďalších 36 vozidiel. Z nich 15 odstránila mestská časť, ďalších 21 nepojazdných vozidiel odstránili ich vlastníci, ktorí tak zareagovali na výzvu samosprávy.
viac
03.10.2020
Petržalka sa zbavuje vrakov, umiestňuje ich na dočasne vyhradené parkovisko
V najväčšej bratislavskej mestskej časti parkovalo donedávna viac ako 160 vrakov, ktoré bránili parkovaniu pojazdných vozidiel. Vďaka iniciatíve vedenia mestskej časti Bratislava-Petržalka ich teraz parkuje o 40 menej.
viac
02.03.2022
Pre budúcu električku v Petržalke pokračujú v odstraňovaní ornice
V rámci výstavby predĺženia električkovej trate v bratislavskej Petržalke bola v uplynulom období odstránená z viacerých nespevnených plôch koridoru budúcej trate vrchná vrstva pôdy, tzv. ornica.
viac
28.03.2024
Petržalka pokračuje vo výsadbe, ale aj odstraňovaní inváznych drevín
Bratislavská Petržalka nadväzuje na jesennú výsadbu stromov a krov, počas jarnej výsadby pribudlo na jej území niekoľko desiatok listnatých a ihličnatých drevín. Dôraz pri výsadbe kladie na rozmanitosť drevín. Mestská časť sa zároveň zbavuje škodlivých, invazívnych drevín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %