Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.10.2021 05:10

Mesto Michalovce zbavuje ulice od vrakov áut


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Michalovce zbavuje svoje ulice a parkoviská od dlhodobo odstavených starých motorových vozidiel. Od mája, keď sa odpratávanie vrakov z cestných komunikácií stalo pre zmenu zákona o cestnej premávke jednoduchšie, ich príslušníci mestskej polície odstránili približne 20.


Pre TASR to potvrdila vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Iveta Palečková.       

"Vozidlo, ktoré nemá platnú STK po dobu šiestich mesiacov, v čase pandémie sa táto lehota predlžuje o tri mesiace, a stojí na verejnom priestranstve, kde tvorí prekážku, je možné odtiahnuť aj bez predošlého upozornenia majiteľa," vysvetlil náčelník michalovskej mestskej polície Dušan Šanta. Ako Palečková doplnila, mestskí policajti odstraňujú aj autá, ktoré nemajú tabuľku s evidenčným číslom, respektíve jasne uvedené údaje o ich držiteľoch, a to aj v prípade, ak netvoria prekážku v cestnej premávke.       

Majitelia takto odstránených vozidiel majú jeden mesiac na to, aby si ich za poplatok 100 eur na vrakovisku vyzdvihli. "Ak tak v danej lehote neurobia, vec je oznámená okresnému úradu, odboru životného prostredia, ktorý rozhodne o ďalšom postupe," doplnila Palečková s tým, že auto, ktoré ostane "bez majiteľa" je následne, podľa jeho stavu zlikvidované, alebo prepadne v prospech štátu. Mesto bude zároveň od vlastníkov odprataných vozidiel vymáhať 120 eur ako náhradu za náklady za odtiahnutie vozidla.       

Prípadné ďalšie staré, respektíve nepojazdné vozidlá bude mesto odstraňovať v závislosti od kapacitných možností vrakoviska.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Radnica začala s rekonštrukciou ciest a chodníkov
Liptovskomikulášska mestská samospráva sa s príchodom jarného počasia púšťa do rekonštrukcie ciest a chodníkov. Nový asfalt dostanú tisícky metrov komunikácií v centre mesta aj v mestských častiach.
viac
08.01.2019
K8 o chodníkovej novele, o hazarde, financovaní samosprávy a mestskej polícii
Primátori krajských miest pod vedením primátora Bratislavy Matúša Valla dnes v rámci Združenia K8 rokovali o viacerých spoločných témach a problémoch miest, pri ktorých je dôležité vytvoriť aj verejný tlak, aby sa účinnejšie riešili.
viac
29.12.2021
V centre Prešova vzniklo nové námestie
Mesto Prešov prepojilo ulice Biskupa Gojdiča a Jarkovú novým námestíčkom. Zrekonštruovaná komunikácia bude slúžiť predovšetkým chodcom a cyklistom.
viac
21.02.2023
Vraky áut z ulíc bude samospráva odťahovať na záchytné parkovisko
Vozidlá stojace na parkoviskách či komunikáciách bez evidenčného čísla alebo bez platnej emisnej či technickej kontroly bude mesto Lučenec odťahovať na záchytné parkovisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %