Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
03.10.2020 09:15

Petržalka sa zbavuje vrakov, umiestňuje ich na dočasne vyhradené parkovisko


Ilustračná snímka, zdroj: BratislavaDen.sk


V najväčšej bratislavskej mestskej časti parkovalo donedávna viac ako 160 vrakov, ktoré bránili parkovaniu pojazdných vozidiel. Vďaka iniciatíve vedenia mestskej časti Bratislava-Petržalka ich teraz parkuje o 40 menej.


Na umiestnenie vrakov má slúžiť parkovisko na Macharovej ulici, ktoré je v nočných hodinách najmenej využívaným parkoviskom v Petržalke.

„Naším cieľom je zhromaždiť dlhodobo nepojazdné vozidlá na jednom mieste, aby ich pracovníci z oddelenia životného prostredia odstránili v čo najkratšom čase,“ vysvetlil starosta Petržalky Ján Hrčka. „Zároveň sa ospravedlňujeme obyvateľom okolitých ulíc Macharova, Pifflova, Wolkrova, ktorým sme toto parkovisko dočasne zabrali,“ dodal starosta, ktorý tvrdí že je to jeden zo spôsobov, ako „vyčistiť“ parkoviská od vrakov blokujúcich parkovacie miesta. Viacnásobné sčítanie parkujúcich vozidiel ukázalo, že v nočných hodinách stojí najmenej vozidiel práve na parkovisku na Macharovej ulici. To sa po odstránení vrakov vráti do normálneho režimu.

Mestská časť ako správca komunikácie realizuje odstraňovanie nepojazdných vozidiel vo vlastnej réžii. Za dva dni sa jej podarilo presunúť na parkovisko 40 vrakov. Medzi nimi sú najmä vozidlá bez evidenčného čísla či viditeľne poškodené a nefunkčné vozidlá. Petržalská samospráva chce do budúcna vo vlastnej réžii odstraňovať aj vozidlá parkujúce v nesúlade s parkovacím poriadkom. „Zameriavať sa budeme najmä na chodníky, vozidlá blokujúce výjazdy, kontajnerové stojiská či vyhradené parkovacie miesta. Samozrejme, o odťahovaní budeme obyvateľov vždy vopred informovať,“ upozornil Ján Hrčka.

Petržalská samospráva najbližšie plánuje zverejniť pre obyvateľov výzvu, aby mestskej časti nahlasovali vraky vozidiel, najmä tie výrazne poškodené a bez evidenčného čísla. Na tento účel zriadila mailovú adresu vraky@petrzalka.sk.

Autor: Mária Halašková, hovorkyňa MÚ Bratislava-Petržalka


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2019
Petržalka pokračuje v odstraňovaní autovrakov z parkovísk
Bratislavská Petržalka naďalej pokračuje v odstraňovaní vrakov áut. Od januára zmizlo z verejných priestranstiev ďalších 36 vozidiel. Z nich 15 odstránila mestská časť, ďalších 21 nepojazdných vozidiel odstránili ich vlastníci, ktorí tak zareagovali na výzvu samosprávy.
viac
12.10.2021
Mesto Michalovce zbavuje ulice od vrakov áut
Mesto Michalovce zbavuje svoje ulice a parkoviská od dlhodobo odstavených starých motorových vozidiel. Od mája, keď sa odpratávanie vrakov z cestných komunikácií stalo pre zmenu zákona o cestnej premávke jednoduchšie, ich príslušníci mestskej polície odstránili približne 20.
viac
26.01.2023
Petržalka pokračuje v odstraňovaní vrakov, avizuje častejšie odťahy
Bratislavská Petržalka pokračovala aj v roku 2022 v odstraňovaní vrakov a vozidiel bez platnej STK a emisnej kontroly. Na šrotovisku skončilo ďalších 109 nepojazdných áut, v porovnaní s rokom 2021 je to nárast o desať percent.
viac
21.02.2023
Vraky áut z ulíc bude samospráva odťahovať na záchytné parkovisko
Vozidlá stojace na parkoviskách či komunikáciách bez evidenčného čísla alebo bez platnej emisnej či technickej kontroly bude mesto Lučenec odťahovať na záchytné parkovisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %