Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
09.02.2024 05:05

Partizánske zintenzívni výsadbu zelene


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Partizánske


Mesto Partizánske zintenzívni výsadbu zelene, v rôznych lokalitách pribudne viac stromov. Samospráva ich vysadí v každej mestskej časti, rovnako pripravuje i návrh lokalít vhodných na výsadbu pôvodných drevín. Avizoval to primátor Jozef Božik.


Mesto za 13 rokov vysadilo viac ako 1000 nových stromov. "V tomto roku by sme chceli byť ešte intenzívnejší. Vykonali sme audit možných lokalít a zároveň som poprosil riaditeľov a riaditeľky základných škôl (ZŠ) o audit ich vonkajších areálov. V prípade ZŠ chceme sadiť ešte na jar a hlavne ovocné stromy," uviedol Božik. Stromy podľa svojich svojich slov plánuje zakúpiť z vlastných peňazí, na jeseň mesto zase zabezpečí výsadbu z verejných zdrojov.         

"Sadiť chceme v každej mestskej časti a pripravujeme návrh lokalít vhodných na výsadbu pôvodných druhov drevín s ohľadom na možnosti uličnej výsadby a ostatných plôch v rámci mesta," priblížil ďalej primátor. Pri návrhu lokalít mesto podľa neho zohľadní existujúce inžinierske siete, ktoré v niektorých prípadoch neumožňujú v budúcnosti realizovať plánovanú výsadbu drevín. "Hlavná výsadba drevín bude realizovaná etapovite v jesenných a zimných mesiacoch v kalendárnom roku," avizoval.         

Samospráva zároveň pripravuje realizáciu mestského ekoparku na sídlisku Luhy aj s ovocným sadom, pokračovať bude aj v projekte Môj stromček druháčik.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2019
V najbližších rokoch má v Košiciach pribudnúť 300-tis. stromov
Dokopy 300-tis. stromov by malo v najbližších rokoch pribudnúť v Košiciach a ich blízkom okolí. Informovali o tom zástupcovia Dobrovoľníckeho centra Košíc (DCK) na pondelkovom brífingu. Ako uviedli, verejnosť môže v rámci pilotného projektu Sadíme Strom života požiadať o výsadbu na svojom pozemku.
viac
06.07.2020
Pri kúpeľoch v Malých Bieliciach vybudovali oddychovú zónu
Obyvatelia a návštevníci Partizánskeho majú k dispozícii ďalšie miesto na aktívny i pasívny oddych. Pri kúpeľoch v mestskej časti Malé Bielice mesto v spolupráci s kúpeľmi vybudovalo mestskú kúpeľnú oddychovú zónu s korčuliarskou dráhou. V budúcnosti tam plánuje postaviť i pumptrackovú dráhu.
viac
04.11.2020
Mesto vysadilo v Horskom parku tisíce nových sadeníc
Hlavné mesto Bratislava vysadilo uplynulý víkend v Horskom parku tisíce nových sadeníc. Počas novembra by mali pribudnúť aj ďalšie stromy.
viac
27.12.2022
Zo starých pieskovísk na Mojmírovej vzniknú "osie hniezda"
Staré pieskoviská na Mojmírovej ulici v Zlatých Moravciach dostanú nové využitie. Tri chátrajúce ihriská sa zmenia na tzv. osie hniezda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %