Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.05.2022 02:25

Partizánske má ďalšieho partnera, české mesto Otrokovice


Otrokovice.


Samospráva Partizánskeho osadila na stenu pred rokovacou miestnosťou na mestskom úrade erb ďalšieho partnerského mesta Otrokovíc. Druhé najväčšie sídlo Zlínskeho kraja je v poradí ôsmym partnerom Partizánskeho a štvrtým z Českej republiky.


"S Otrokovicami sme neformálne spolupracovali už od roku 2015, keď som inicioval vznik Česko-slovenskej Baťovej spoločnosti. V minulom roku nás mesto požiadalo, či by sme nešli i do vzájomnej formálnej bilaterálnej spolupráce, keďže sa mu páčia projekty ako česko-slovenský deň, ktoré robíme s mestami Valašské Meziříčí, Benešov, Náchod," spomenul primátor Jozef Božik.

Otrokovice a Partizánske majú podľa neho "spoločnú DNA", ktorá je spojená predovšetkým s osobnosťou Jána Antonína Baťu. "Otrokovice síce boli obcou, najväčší rozmach dosiahli práve za jeho pôsobenia, keď sa tam rozhodli preniesť zo Zlína časť výroby a budovať mestskú časť Baťov. Dosah na to mal i Tomáš Baťa," priblížil.

Český partner odhalil pred časom sochu Jána Antonína Baťu, v tento deň podpísali samosprávy i dohodu o partnerstve a spolupráci. Erby partnerských miest osadzuje samospráva na stenu vždy v tom roku, keď podpíše zmluvu. "Erby tak symbolizujú pre všetkých návštevníkov úradu to, že Partizánske je akceptované nielen doma, ale i v zahraničí," skonštatoval Božik.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2017
Bánovce nad Bebravou začali spolupracovať s českým mestom Kopřivnice
Bánovce nad Bebravou už začali spolupracovať so svojím novým partnerom, českým mestom Kopřivnice. Medzi prvé spoločné aktivity by mala patriť koordinácia viacerých podujatí, ktoré pripravujú Kopřivnice, informoval hovorca Bánoviec nad Bebravou Miroslav Schlesinger.
viac
02.05.2017
Partizánske bude mať ďalšieho českého partnera - mesto Náchod
Partizánske bude mať ďalšieho partnera, a to český Náchod. Spoluprácu chcú obe mestá rozvinúť v oblasti kultúry, športu či spoločenských organizácií.
viac
22.08.2020
Trnavská župa zintenzívňuje cezhraničnú spoluprácu s Juhomoravským krajom
Delegácia vedená trnavským županom Jozefom Viskupičom navštívila v dňoch 20. a 21. augusta 2020 Juhomoravský kraj.
viac
05.03.2022
Ďalším partnerským mestom Partizánskeho budú Otrokovice v Zlínskom kraji
Partizánske získa ďalšieho partnera z Českej republiky. Bude ním druhé najväčšie mesto Zlínskeho kraja Otrokovice. Dohodu o partnerstve a spolupráci odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %