Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
09.07.2019 08:05

Park pri andrássyovskom kaštieli ožije v sobotu piknikom


Ilustračný výrez plagátu. Zdroj: sdetmi.com


Atmosféru dôb minulých prinesie do parku pri andrássyovskom kaštieli v Betliari v Rožňavskom okrese historický piknik, ktorý tamojšie Múzeum Betliar (MB) organizuje v sobotu 13. júla od 14.00 h.


TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka MB Judita Krajčiová.

 „Svojím umením bude návštevníkov počas celého pikniku zabávať skupina Classic Gipsy Music. Najmenší návštevníci sa budú môcť zabaviť pri aristokratických športových aktivitách ako kriket či bedminton alebo si vyrobiť malý suvenír za pomoci lektorky či vyskúšať si dobové kostýmy,“ uviedla Krajčiová.       

Dodala, že pozvanie na historický piknik prijala aj urodzená spoločnosť, ktorú návštevníci budú môcť stretnúť a taktiež sa s ňou odfotografovať na lúke pred kaštieľom. „Tento rok sme pre návštevníkov múzea pripravili aj jednu novinku. Je ňou súťaž o najchutnejší múčnik, do ktorej sa môže zapojiť každý, kto na piknik prinesie upečený koláč a prihlási ho do súťaže,“ priblížila manažérka.       

Okrem vlastných pochúťok prinesených z domu budú pre návštevníkov podujatia pripravené aj regionálne produkty a taktiež uhorkové sendviče a kuracie nugetky, obľúbené piknikové jedlo Andrássyovcov. „Každý, kto príde na piknik oblečený v dobovom kostýme, získa v tento deň vstup na prehliadku kaštieľa zdarma,“ zakončila Krajčiová. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2017
Návštevníci kaštieľa môžu zažiť piknik na anglickom trávniku
Piknik podľa vzoru aristokratických zvykov na anglickom trávniku, aký poznala v minulosti európska smotánka, môžu zažiť návštevníci v sobotu 15. júla o 14. hodine na lúke pred kaštieľom v Betliari.
viac
29.09.2017
V Trebišove spoznávali krásy historického parku
Mesto Trebišov sa zapojilo do tohoročných Dní európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD) komentovanou prehliadkou historického parku a v ňom nachádzajúcich sa pamätihodností mesta Trebišov.
viac
19.07.2018
Historický barokový deň bude venovaný rodákovi A. Grasalkovičovi
Kaštieľ v Mojmírovciach v okrese Nitra aj priľahlý park sa opäť vrátia v čase a otvoria svoje brány pre panstvo z dvora Márie Terézie. Historický barokový deň v sobotu 11. augusta bude venovaný rodákovi z Mojmíroviec Antonovi Grasalkovičovi, významnému podporovateľovi barokového umenia v Uhorsku.
viac
23.06.2021
Históriu i súčasnosť parku pri kaštieli priblížia komentované prehliadky
Kaštieľ v Betliari sa do blížiaceho sa Víkendu otvorených parkov a záhrad zapojí komentovanými prehliadkami kaštieľneho parku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %