Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
07.03.2024 09:55

OOCR Záhorie a Kopanice sa spojili do jednej organizácie


Predseda OOCR Záhorie a primátor Holíča Zdenko Čambal. Snímka zdroj: FB.


Do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie a Kopanice spojili svoje sily a kapacity dve susediace organizácie, venujúce sa propagácii daných regiónov. Predsedom sa stal primátor Holíča Zdenko Čambal. Informovala o tom OOCR Záhorie na svojom webe.


"Vznik spoločnej OOCR predstavuje prirodzené spojenie dvoch geograficky a kultúrne prepojených regiónov. Cesta k spolupráci sa začala v roku 2021, keď sa členom OOCR Záhorie stalo mesto Brezová pod Bradlom. Minulý rok prejavili záujem o spoluprácu aj mesto Myjava a obce Chvojnica, Podkylava a Vrbovce," uvádza.         

"Záhorie a Kopanice spája mnoho spoločného. V niektorých prihraničných obciach sa ani miestni obyvatelia nevedia zhodnúť, ku ktorému regiónu patria. Bolo teda prirodzené, že sme sa rozhodli spojiť sily a spoločne pracovať na zlepšení cestovného ruchu," uviedol Čambal. Región Kopaníc je podľa primátora Myjavy Ľubomíra Halabrína známy svojimi prírodnými scenériami, ktoré sú vyhľadávanými pešími i cykloturistami. "Čoraz častejšie tu stretneme aj jazdcov na koňoch. V gastronómii máme špeciality, ktoré nám môžu závidieť široko-ďaleko, či už sú to kapustníky, tradičné slivkové jedlá alebo zabíjačkové špeciality. A nesmieme zabudnúť na našu slivovicu, ktorá vhodne doplní ponuku kvalitných vín zo Záhoria," propagoval primátor región Kopaníc.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2020
Mesto zakladá vlastnú OOCR Štúrovo-Parkan
Mestské zastupiteľstvo v Štúrove na utorkovom zasadnutí schválilo návrh založenia vlastnej Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Štúrovo-Parkan. Zakladajúcimi členmi budú mesto Štúrovo a mestský podnik Vadaš.
viac
30.04.2021
OOCR Záhorie spustilo fotografickú súťaž Záhorie - rozmanitá zem
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila štvrtý ročník fotografickej súťaže Záhorie - rozmanitá zem. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.
viac
28.09.2021
Jednou z najnavštevovanejších destinácií na Záhorí sú kúpele v Smrdákoch
Kúpele v Smrdákoch s využitím sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna sa zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu.
viac
24.05.2022
V Skalici organizujú premiérový ročník podujatia Do búdy na Hurbánka
Premiérové podujatie Do búdy na Hurbánka sa uskutoční v sobotu (28. 5.) v extraviláne mesta Skalica. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %