Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.09.2021 03:35

OLO spustil zber opäť použiteľných vecí do Mestského bazára


Snímka zdroj: bratislava.sk


Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) spustila zber nepotrebných, ale stále použiteľných vecí do Mestského bazára. Tie môže verejnosť prinášať do 2. októbra do centrály OLO na Ivanskej ceste v hlavnom meste každú stredu, v piatok a v sobotu.


Zberné miesta však rozšíria aj do ostatných bratislavských mestských častí. TASR o tom informovala Linda Golejová z OLO.       

Podujatie Mestský bazár sa bude následne konať 9. až 10. októbra v areáli komunálneho podniku na Bazovej8. Vyzbierané financie budú vedené na transparentom účte abudú použité na budovanie stabilného Bratislavského centra opätovného použitia (reuse centra).      

"Cieľom zberu je zbaviť domácnosti nepotrebných vecí, ktoré by sa inak stali odpadom a dať im tak druhú šancu. Tieto vyzbierané veci budú môcť záujemcovia následne získať na Mestskom bazáre za symbolické ceny," spresnila Golejová.       

Prvé dve kolá podujatia ušetrili Bratislavu od 21 ton nepoužívaných vecí, ktoré priniesli návštevníci počas júnového zberu a minuloročného septembrového zberu. Viac ako 1500 návštevníkov si vďaka tomu osvojilo takmer 8000 vecí s hmotnosťou viac ako osem ton. Za nákup vyzbieraných vecí prispeli ľudia celkovo sumou vyše 11.000 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2020
Bratislava pripravuje prvý projekt typu „reuse“
V spolupráci s bratislavským magistrátom pripravuje zberová spoločnosť OLO rozšírenie palety služieb o projekt „reuse centrum“. Má byť spustený v tomto roku.
viac
09.06.2021
Obľúbený bratislavský mestský bazár pokračuje druhým kolom
Po úspechu Mestského bazára z októbra minulého roka sa hlavné mesto v spolupráci s mestskou organizáciou OLO rozhodlo pokračovať v sérii podujatí Mestský bazár aj v tomto roku.
viac
08.10.2021
Mestský bazár ponúkne viac ako 13 ton ešte použiteľných vecí
Počas nadchádzajúceho víkendu si budú môcť obyvatelia i návštevníci hlavného mesta vybrať z viac ako 13 ton použiteľných vecí na treťom bratislavskom mestskom bazári.
viac
12.03.2022
OLO spustí opäť zber použiteľných vecí do Mestského bazára
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) spúšťa zber nepotrebných, ale stále použiteľných vecí do Mestského bazára. Tie môže verejnosť prinášať od 14. marca do 13. apríla do centrály OLO na Ivanskej ceste v hlavnom meste každú stredu, piatok a sobotu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %