Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.10.2021 11:40

Mestský bazár ponúkne viac ako 13 ton ešte použiteľných vecí


Ilustračný výrez plagátu


Počas nadchádzajúceho víkendu si budú môcť obyvatelia i návštevníci hlavného mesta vybrať z viac ako 13 ton použiteľných vecí na treťom bratislavskom mestskom bazári.


Podujatie sa bude konať v sobotu a nedeľu (9. - 10. 10.) od 10.00 do 18.00 h v areáli Komunálneho podniku Bratislavy na Bazovej ulici. Jeho hlavným cieľom je podporiť znižovanie množstva odpadu a šetrenie prírodných zdrojov.       

Veci do bazára priniesli ľudia počas septembrového zberu. "Verím, že každý návštevník odíde nielen s hmotnou vecou, ale aj s dobrým pocitom, že dal šancu a ďalšie využitie veci, ktorá by sa inak stala odpadom," uviedla Anna Vargová, riaditeľka neziskovej organizácie Kolo.       

Počas septembra sa podarilo vyzbierať množstvo funkčných vecí od nábytku cez kuchynské a domáce potreby, športové náradie po knihy, CD, DVD, platne či rôzne dekorácie, sklo, porcelán a keramiku. Chýbať nebude ani detský sortiment a hračky, spoločenské hry, chovateľské potreby, kočíky či časopisy.       

Bazár bude v súlade s platnými protipandemickými opatreniami a za dodržania hygienických opatrení priamo na mieste, teda s prekrytím horných dýchacích ciest, dezinfekciou rúk a odstupmi. Počet návštevníkov v danom priestore bude zároveň obmedzený. Podujatie bude bez sprievodného programu.       

Vyzbierané peniaze budú vedené na transparentnom účte a investujú sa do budovania stabilného Bratislavského centra opätovného použitia (reuse centra). Na jeho budovaní už hlavné mesto pracuje v spolupráci s mestskými organizáciami Odvoz a likvidácia odpadu, Metropolitným inštitútom Bratislavy, Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom, občianskym združením Punkt a ďalšími subjektmi.       

Prvé dve kolá podujatia ušetrili Bratislavu od 21 ton nepoužívaných vecí, ktoré priniesli návštevníci počas júnového zberu a minuloročného septembrového zberu. Viac ako 1500 návštevníkov si vďaka tomu osvojilo takmer 8000 vecí s hmotnosťou viac ako osem ton. Za nákup vyzbieraných vecí prispeli ľudia celkovo sumou vyše 11.000 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2017
V Bratislave sa bude konať vedecké podujatie ku korunováciám uhorských kráľov
V utorok 14. marca o 16. hodine sa v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca bude konať vedecké podujatie „Bratislava – korunovačné mesto uhorských kráľov“.
viac
09.06.2021
Obľúbený bratislavský mestský bazár pokračuje druhým kolom
Po úspechu Mestského bazára z októbra minulého roka sa hlavné mesto v spolupráci s mestskou organizáciou OLO rozhodlo pokračovať v sérii podujatí Mestský bazár aj v tomto roku.
viac
04.09.2021
OLO spustil zber opäť použiteľných vecí do Mestského bazára
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) spustila zber nepotrebných, ale stále použiteľných vecí do Mestského bazára. Tie môže verejnosť prinášať do 2. októbra do centrály OLO na Ivanskej ceste v hlavnom meste každú stredu, v piatok a v sobotu.
viac
12.03.2022
OLO spustí opäť zber použiteľných vecí do Mestského bazára
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) spúšťa zber nepotrebných, ale stále použiteľných vecí do Mestského bazára. Tie môže verejnosť prinášať od 14. marca do 13. apríla do centrály OLO na Ivanskej ceste v hlavnom meste každú stredu, piatok a sobotu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %