Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.12.2018 04:26

OLO pripraví v ťažko dostupných lokalitách zimné stanovištia


Ilustračná snímka: olo.sk


Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripraví zimné stanovištia v ťažko dostupných lokalitách Bratislavy. Ide o dočasne umiestnené zberné nádoby na zmesový komunálny odpad.


Tie budú slúžiť ako zberné miesto pre obyvateľov lokalít, ktoré sú počas zimnej sezóny v hlavnom meste nedostupné pre zvozovú techniku OLO. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Beáta Humeniková.       

Zimné stanovištia budú pripravené od 22. decembra, v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok aj skôr. Ide o cestné komunikácie II. a III. triedy, ktoré sú veľmi úzke a ťažko prejazdné, najmä počas zimnej sezóny a kalamity. "Na zimných stanovištiach budú umiestnené vždy dva kusy 1100 litrov čiernych zberných nádob na zmesový komunálny odpad. Prosíme obyvateľov, aby do nádob umiestňovali len odpad do nich určený. V prípade ukladania iného, nepovoleného odpadu či objemného odpadu, môžu byť nádoby zo zimných stanovíšť odobraté," priblížila Humeniková. Odvoz odpadu z pôvodných stanovíšť bude realizovaný hneď, ako bude cestná komunikácia pre vozovú techniku OLO prejazdná. Zimné stanovištia budú v prevádzke v závislosti od poveternostných podmienok, najneskôr však do 30. marca 2019.       

"Obyvatelia budú o zimných stanovištiach informovaní formou oznamov distribuovaných do schránok v oblastiach, v ktorých sa budú stanovištia nachádzať. Informácie o zimných stanovištiach budú tiež poskytnuté magistrátu a príslušným mestským častiam," podotkla Humeniková. Kompletný zoznam zimných stanovíšť je na webe olo.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2018
OLO poskytne finančný príspevok na ďalšie polopodzemné kontajnery
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) poskytne zo svojho rozpočtu na tento rok finančný príspevok vo výške 200.000 eur bez DPH na vybudovanie ďalších polopodzemných kontajnerov v hlavnom meste. TASR o tom informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.
viac
27.12.2018
Bratislavské Nové Mesto bude mať svoju prvú wifi zónu
Zóna s bezplatným pripojením na internet by mala vzniknúť v parku na Račianskom mýte. Mestská časť totiž v rámci projektu Európskej komisie WiFi4EU získala dotáciu 15.000 eur.
viac
10.08.2019
V Ružinove pribudne od septembra nová škôlka
V bratislavskom Ružinove pribudne od septembra nová materská škola na Borodáčovej ulici. Rozhodli o tom tento týždeň ružinovskí miestni poslanci schválením všeobecne záväzného nariadenia ako posledný krok pre jej oficiálne zriadenie. Nová škôlka s dvoma triedami bude mať kapacitu 44 detí.
viac
30.03.2020
V Bratislave spustili automatizovanú separačnú linku
Vyzbieraný plast a papier zo žltých a modrých kontajnerov v Bratislave po novom od konca februára dotrieďuje automatizovaná separačná linka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %