Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.11.2020 10:20

Ohorkový hlasovací kôš má bojovať proti znečisťovaniu ulíc


Snímka zdroj: (msú).


V Nitre pomáha bojovať proti množstvu cigaretových ohorkov na chodníkoch občianske združenie Civita Center. Združenie sa zameriava na podporu behaviorálnej politiky v obciach a mestách.


Momentálne sa rozhodlo Nitranov motivovať, aby ohorky z cigariet neodhadzovali na zem, ale využili ich na hlasovanie. „Na Štúrovej ulici osadilo hlasovací kôš. Chce tak kreatívnym spôsobom naučiť fajčiarov hádzať ohorky do koša a zabrániť tak znečisťovaniu verejného priestranstva a životného prostredia,“ informovala radnica.      

Fajčiari môžu odhodením ohorka do hlasovacieho koša odovzdať svoj „hlas“ jednej z nitrianskych kapiel. „Môžu sa rozhodnúť, či takto podporia skupinu Desmod alebo Horkýže slíže,“ informovali organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Združenie miest a obcí hornej Nitry si pripomenulo štvrťstoročnicu
V piatok 23. septembra sa v Dome kultúry v Kanianke zišlo približne 170 hostí, aby si pripomenulo 25 rokov od vzniku združenia. Stretli sa takmer všetci súčasní primátori i starostovia a viac ako päťdesiatka bývalých starostov. Medzi hosťami bol aj predseda ZMOS Michal Sýkora.
viac
18.05.2017
Prvý deň rokovania 28. snemu ZMOS
V bratislavskej Inchebe sa v stredu 17. mája popoludní začalo rokovanie 28. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Ústredné heslo rokovania tentoraz znie: Obhajujeme decentralizáciu, podporujeme modernizáciu.
viac
27.06.2020
Skúsenosti európskych miest a obcí
Skúsenosti európskych miest a obcí v boji proti COVID-19.
viac
09.06.2021
Štartuje projekt Nehádžte odpadky na zem ale do koša
Namiesto v odpadkovom koši končia na zemi! Odpadky ľudia odhadzujú na zem neďaleko svojich obydlí, obcí a miest, a tie voľne pohodené sa neraz stávajú základmi nelegálnych skládok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %