Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.02.2021 10:55

Od 22. februára sa v Malackách otvoria škôlky i školy na I. stupni


Ilustračná snímka - ZŠ Záhorácka v Malackách


Od pondelka 22. februára otvoria v Malackách I. stupeň základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Deti sa budú môcť vrátiť aj do mestských materských škôl, obnovia aj individuálnu výučbu na I. stupni základnej umeleckej školy.


Od začiatku posledného februárového týždňa sa otvára tiež cirkevná Spojená škola sv. Františka Assiského pre I. stupeň a pre maturantov. TASR o tom informovala samospráva okresného sídla.

Podmienkou nástupu dieťaťa do školy je negatívny test na COVID-19 jedného z rodičov resp. zákonných zástupcov, nie starší ako sedem dní. Mesto zároveň zriaďuje dve školské odberové miesta na antigénové testovanie. Cirkevná škola má zabezpečené svoje vlastné odberové miesto.       

"Je v záujme nás všetkých, aby sa deti vrátili do škôl. Veríme, že pri dôslednom dodržaní všetkých potrebných opatrení sa to podarí," uviedol primátor Juraj Říha.       

Školské odberové miesta pre školy v pôsobnosti mesta na antigénové testovanie budú otvorené vždy cez víkend, prvýkrát sa môžu dať rodičia otestovať v dňoch 20. – 21. februára. Obe odberové miesta sú určené iba pre rodičov a zákonných zástupcov žiakov.       

Primátor Malaciek avizoval, že mesto pripravuje prevádzku škôl aj počas jarných prázdnin 1. až 5. marca vhodnú na opakovanie či doplnenie učiva. „Záujem o jarnú školu môže rodič potvrdiť už priamo pri prvom testovaní, prípadne počas prvého nástupu dieťaťa do školy,“ doplnil Říha.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2020
V BSK zvýšia počet miest v škôlkach, pribudne i cyklistická infraštruktúra
V Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) sa zvýši kapacita predškolských zariadení, v Bernolákove pribudne 94 a v Stupave 92 nových miest pre deti v škôlke.
viac
02.02.2021
Viac ako 20 mimovládok žiada uprednostniť školy pri uvoľňovaní opatrení
Pri uvoľňovaní opatrení musia mať školy jednoznačnú prednosť a prípadné ich ďalšie uzavretie musí byť len ako posledná možnosť.
viac
05.02.2021
Pezinok a Senec naďalej zvažujú či otvoria školy, dôvodom je pandemická situácia
Mestá Pezinok a Senec naďalej zvažujú, či budúci týždeň otvoria školy a školské zariadenia. Poukazujú pritom na vážnu pandemickú situáciu a na prítomnosť britskej mutácie nového koronavírusu. Spustenie vyučovania sa v Senci plánuje od utorka (9. 2.) v Pezinku od stredy (10. 2.).
viac
06.02.2021
Mesto v pondelok materské a základné školy neotvorí
Materské a základné školy v Nitre zostanú na budúci týždeň v pondelok (8. 2.) zatvorené. Podľa hovorcu mesta Tomáša Holúbeka sa otvoria až v priebehu týždňa. „Bližšie informácie budeme zverejňovať priebežne, hneď ako bude platné uznesenie vlády,“ uviedol Holúbek pre TASR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %