Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.02.2021 04:45

Mesto základné a materské školy od pondelka neotvorí


Ilustračná snímka, zdroj: Slovo Šaľanov


Mesto Šaľa základné a materské školy od pondelka 8. februára neotvorí. Fungovať budú ako doteraz, teda pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre. Rovnako ako doteraz bude fungovať aj školský klub detí na Základnej škole Ľ. Štúra.


. „Po dvoch kolách testovania pripravujeme tretie a počet obyvateľov nakazených novým koronavírusom kriticky narastá. Podniky začínajú mať problémy s personálom, choroba sa nevyhýba ani verejným inštitúciám, učiteľom, lekárom a ďalším dôležitým častiam spoločnosti. Po porade so školským úradom aj s riaditeľmi škôl sme sa rozhodli, že školy v pondelok 8. februára neotvoríme,“ potvrdil primátor Jozef Belický.       

Materské školy v Šali sú v súčasnosti otvorené pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry. „Ich plné fungovanie najmenej o týždeň odložíme,“ skonštatoval Belický. Podľa jeho slov sa na neho obrátilo listom desať lekárov pre deti a dorast z okresu Šaľa, ktorí otvorenie materských škôl v plnom režime v súčasnej situácii neodporučili. „Nie je to jednoduché rozhodovanie a naozaj som vďačný lekárom, učiteľom základných aj materských škôl a aj ďalším zainteresovaným, že sa k tomu postavili veľmi zodpovedne. Všetci by sme boli najradšej, keby sme v pondelok mohli deti poslať do škôl, ale nie za cenu, že ich ohrozíme, a ohrozíme aj rodičov či zamestnancov týchto inštitúcií. Verím, že najbližšie dni nám umožnia prijať od 15. februára iné rozhodnutie,“ povedal Belický.            

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.02.2021
Viac ako 20 mimovládok žiada uprednostniť školy pri uvoľňovaní opatrení
Pri uvoľňovaní opatrení musia mať školy jednoznačnú prednosť a prípadné ich ďalšie uzavretie musí byť len ako posledná možnosť.
viac
12.02.2021
Ružinov od pondelka otvorí prvý stupeň na ôsmich základných školách
Bratislavský Ružinov otvára od pondelka (15. 2.) prvý stupeň na ôsmich z deviatich základných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Rozhodnutím hygienikov zostáva zatvorená Základná škola (ZŠ) Medzilaborecká.
viac
27.02.2021
Mestá na Zemplíne otvoria svoje školy
Návrat predškolákov do materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl do školských lavíc avizujú od pondelka 1. marca všetky mestá na Zemplíne. Výnimkou sú Michalovce, kde sa s prezenčnou výučbou začne v utorok. Viaceré samosprávy preto počas víkendu otvoria svoje odberové miesta.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %