Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.12.2019 01:50

Obyvatelia môžu využívať obnovený vnútrosídliskový priestor


Ilustračná snímka, zdroj: YouTube


Mesto Trebišov v uplynulých dňoch dalo do užívania obnovený vnútrosídliskový priestor na Škultétyho ulici v blízkosti materskej školy. Ide o projekt, ktorý bol podporený z participatívneho rozpočtu na tento rok. Celkovo radnica vyčlenila na päť projektov sumu 50-tis. eur.


"Mesto zatraktívnilo uvedenú lokalitu tak, aby vyhovovala pre mladšiu, ale aj staršiu generáciu. Na sídlisku boli nahradené staré nefunkčné prvky, osadené nové komponenty pre voľnočasové aktivity, ako kladina, stolnotenisový stôl a pódium na hry. Veľký záujem prejavili obyvatelia o novozriadený drevený altánok aj petangové ihrisko, dodané boli tiež prvky mobiliára," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Trebišov Martina Mištaničová s tým, že na realizáciu projektu bolo použitých 10.000 eur z tohtoročného participatívneho rozpočtu.       

O tom, na čo sa použije vyčlenená suma 50.000 eur, hlasovali obyvatelia mesta elektronicky počas dvoch júnových týždňov. O podporu občanov sa uchádzalo spolu osem projektov zameraných na skrášlenie prostredia či zlepšenie života v meste.       

Víťaznými sa stali projekty s názvami Zelený ostrovček - zóna oddychu a športu, Komunitné centrum s herňou pre deti, Rekonštrukcia priestorov kynologického klubu v Trebišove, Workout – JUH a Revitalizácia - Niečo pre mladých aj starších na Škultétyho ulici.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2020
Mesto vyzýva na predkladanie projektov financovaných z participatívneho rozpočtu
Mesto Spišská Belá prichádza aj v roku 2020 s možnosťou participácie svojich občanov na rozhodovaní o verejnom živote. Projekty je možné predkladať do 31. marca 2020.
viac
01.04.2020
Trebišov s úspornými opatreniami začína od vedenia mesta
V nadväznosti na odhadované scenáre vývoja hospodárstva SR a súvisiaci odhadovaný pokles príjmov plynúcich z podielových daní pre mestá a obce, realizuje mesto Trebišov okamžité úsporné opatrenia.
viac
14.12.2020
Samospráva Prievidze chce vybaviť školské jedálne novým zariadením
Prievidzská samospráva plánuje zabezpečiť pre školské jedálne pri základných školách (ZŠ) nové zariadenia.
viac
12.03.2021
Zber kuchynského odpadu v Trebišove by sa mohol začať v apríli
Mesto Trebišov podľa radnice intenzívne rieši otázku zberu a vývozu triedeného kuchynského odpadu z domácností.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %