Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
09.08.2024 10:10

Obnovené cykloznačenie vo Vysokých Tatrách


Ilustračný obrázok


Pod Tatrami pribudlo počas leta takmer 35 km obnoveného cyklistického značenia. Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska a Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry zabezpečili obnovu cykloznačenia na Podtatranskej cyklomagistrále.


Značenie bolo obnovené v úseku Tatranská Lomnica – Tatranská Kotlina – Lysá Poľana.

V rámci Vysokých Tatier sa do nového návštevného poriadku TANAP-u dostali aj nové miesta vyhradené pre jazdu na bicykli. Patrí k nim trasa vedúca lesnou cestou z Podspádov (Vojtasová) na Lysú Poľanu ako aj cesta Bielovodskou dolinou. Obnovu značenia na trase Tatranská Kotlina – Lysá Poľana v dĺžke 26 kilometrov zabezpečila KOCR Severovýchod Slovenska, zo zdrojov členského príspevku Prešovského samosprávneho kraja. Značenie na trase Tatranská Lomnica – Tatranská Kotlina v dĺžke 8,7 km realizovala OOCR Región Vysoké Tatry, s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu SR.

„Cykloturistika vo Vysokých Tatrách je veľmi populárnou aktivitou. Kvalitné cykloznačenie je základom pre rozvoj cestovného ruchu, keďže návštevníci Vysokých Tatier vyhľadávajú lokality s doplnkovou infraštruktúrou, ako sú požičovne bicyklov, e-bikov či nabíjačiek. Vysoký dopyt je už aj po tzv. ´cyklofriendly´ hoteloch, ktoré majú ostatný servis pre cykloturistov. Rozširovanie cyklotrás a kvalitnú údržbu tých existujúcich vo Vysokých Tatrách len vítame,“ reaguje na nové cykloznačenie výkonná riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.

Obnova značenia v r. 2024 na viac ako 300 kilometroch

„KOCR Severovýchod Slovenska je jeden z najväčších aktérov, ktorý sa dlhodobo podieľa na obnove cykloturistického značenia v Prešovskom kraji. V roku 2024 KOCR investuje do obnovy cykloznačenia 27 000 eur. Kvalitné značenie je určite motiváciou pre mnohých návštevníkov, ktorí región navštívia, radi sa doň vrátia a budú jeho návštevu odporúčať aj ďalej,“ uviedol riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

V roku 2024 KOCR Severovýchod Slovenska zabezpečuje obnovu a doplnenie značenia na viac ako 300 kilometroch. Na medzinárodnej trase EuroVelo 11 v dĺžke 97,3 km a na medzinárodnej trase Aquavelo v dĺžke viac ako 50 km. Cykloznačkári opäť pracujú aj v okolí Starej Ľubovne, v podhorí Vysokých Tatier a na Zamagurí. Pôjde o obnovu značenia na trasách na hrebeni Spišskej Magury, okruh nad Jezerskom či trasy v okolí Ždiaru. Obnovu značenia a pravidelnú údržbu si vyžaduje aj sieť singletrailov Cyklostopy pri Starej Ľubovni v celkovej dĺžke 12,5 km. Ide o obľúbenú atrakciu, ktorá láka návštevníkov zo Slovenska aj zahraničia.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.

Autor: (ts-KOCR Severovýchod Slovenska, Barbora Čechová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2017
Vo Vysokých Tatrách obnovujú Tatranskú zelenú hliadku
V minulosti vo Vysokých Tatrách fungovali dobrovoľníci pod názvom Tatranská zelená hliadka (TZH). Tá zabezpečovala čistotu a poriadok vo vysokohorskom prostredí. Tatranský okrášľovací spolok (TOS) sa v spojení s bývalými členmi TZH rozhodli túto hliadku opäť obnoviť.
viac
28.09.2017
Mesto chce v boji o miliónové pozemky požiadať o pomoc aj NR SR
Mesto Vysoké Tatry sa chce v boji o dôležité pozemky, na ktorých stojí napríklad Mestský úrad v Starom Smokovci, park, parkoviská, chátrajúci amfiteáter či iné nehnuteľnosti, obrátiť aj na Národnú radu (NR) SR a vládu SR so žiadosťou o pomoc pri riešení tejto situácie.
viac
07.01.2019
Počas tzv. zlatého týždňa návštevníkov negatívne prekvapili ceny skipasov
Vo Vysokých Tatrách sa skončil tzv. zlatý týždeň, počas ktorého návštevníci zažili problémy v doprave a negatívne ich prekvapili aj ceny skipasov. Podľa Tatry Mountain Resorts (TMR) a. s., zvyšovanie cien spôsobila absencia rozvoja tatranských stredísk a ich nevyužitý potenciál.
viac
06.09.2023
Pri obnove Cesty slobody vyrúbali stovky stromov, začala výsadba nových
Počas rekonštrukcie Cesty slobody vo Vysokých Tatrách vyrúbali stovky stromov, teraz začala výsadba nových. Celkovo ich v rôznych lokalitách od Podbanského až po Tatranskú Kotlinu pribudne 2000. Uviedol to primátor Vysokých Tatier Jozef Štefaňák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %