Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
29.10.2021 10:48

Obecné a mestské polície majú 30 rokov, stretli sa na sneme


Snímka zdroj: ZMOS


Členovia Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska (ZNOaMPS) sa stretli na sneme, ktorý sa koná na Štrbskom Plese. Obecné a mestské polície na Slovensku si v tomto roku pripomínajú 30. výročie vzniku.


Pozvanie na snem ZNOaMPS prijal vo štvrtok 28. októbra 2021 aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. „Váha mestských a obecných polícií sa dvíha a veľmi často zabezpečujete niektoré udalosti miesto štátnej polície. Chcem vašim príslušníkom poďakovať za prácu, ktorú vykonávate v prospech miest a obcí a najmä ich obyvateľov,“ uviedol Branislav Tréger.

ZMOS a ZNOaMPS majú od júla 2020 podpísané aj Memorandum o spolupráci. „Žiadne memorandum, ktoré sme podpísali, nie je len formálne. Spolupracujeme na viacerých oblastiach, pretože je mimoriadne dôležité dostávať aplikačnú prax, ktorú mestskí a obecní policajti majú z terénu, do legislatívy. V krátkom čase predstavíme ďalší výsledok našej spolupráce, na ktorú sa ďalej tešíme. Problémov bude určite pribúdať. Čím viac budeme držať spolu a budeme zomknutejší, tým lepšie budú naše výsledky v prospech občanov,“ poznamenal predseda ZMOS.

„Klobúk dolu za spoluprácu, akú máme. Som rád, že som sa mohol zúčastniť aj nedávneho snemu ZMOS, kde som pred predstaviteľmi samospráv za ňu mohol poďakovať,“ vyzdvihol náčelník Mestskej polície v Prešove a prezident ZNOaMPS Ján Andrejko.

Na sneme sa zúčastnil aj primátor Šale Jozef Belický, ktorý v tomto meste zakladal mestskú políciu. „Mestské a obecné polície prešli za 30 rokov obrovským vývojom. Zo zelenej lúky sa vo všetkých mestách a obciach vybudovali plne funkčné zložky, na ktoré sa občan môže spoľahnúť,“ zdôraznil.

Súčasťou snemu bolo aj odovzdávanie plakiet a čestných odznakov pri príležitosti 30. výročia vzniku obecných a mestských polícií a oceňovanie príslušníkov za záchranu života.

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Cez víkend budú v Tatrách Svište na Plese
Štrbské Pleso bude už šiesty rok po sebe v predposledný prázdninový víkend (27. - 28.8.) patriť rodinám s deťmi. Pripravené sú Svište na Plese, teda dobrodružná rodinná súťaž postavená na športovo–edukatívnom princípe, ktorý má v deťoch prebudiť záujem o pohyb na čerstvom vzduchu a o prírodu.
viac
16.06.2018
Letná sezóna odštartovala tradičným odomknutím hladiny jazera
Tradičným symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa otvorili v piatok letnú turistickú sezónu v regióne.
viac
18.09.2021
Mestská polícia mesta Prešov si pripomína 30. výročie svojho fungovania
Mestská polícia Prešov si v tomto roku pripomína 30. výročie svojho obnovenia. Pri tejto príležitosti ocenila primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová bývalých i súčasných príslušníkov prešovskej mestskej polície a zástupcov inštitúcií, s ktorými spolupracujú.
viac
30.10.2021
Letný turistický spoj z Popradu na Štrbské Pleso sa osvedčil. Župa ho ponechala
Prešovský samosprávny kraj prišiel počas leta s novinkou - letný turistickým autobusovým spojením z Popradu na Štrbské Pleso. Počas troch mesiacov prepravil kraj na linke viac ako 34-tisíc cestujúcich, vďaka čomu sa rozhodol spoj ponechať aj v ďalších mesiacoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %