Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
19.07.2024 11:05

Obec získala dotáciu na výstavbu novej telocvične


Ilustračná snímka (TASR)


Obec Veľká Lehota v okrese Žarnovica získala finančný príspevok vo výške 446.613 eur z Fondu na podporu športu na výstavbu novej telocvične. Starosta Jozef Mihál informoval, že okrem samotnej stavby bude dodané aj materiálno-technické zabezpečenie pre rôzne športy.


Telocvičňa podľa jeho slov doteraz v obci chýbala. Miestni školáci síce majú k dispozícii multifunkčné ihrisko, no počas zimných mesiacov či daždivých dní cvičili na chodbách školy. Novú telocvičňu budú môcť využívať okrem detí zo základnej a materskej školy aj ostatní záujemcovia.         

Mihál priblížil, že v obci majú úspešných karatistov z radov školákov, ktorí síce trénujú v neďalekej Novej Bani, no ak budú mať záujem, nové priestory budú k dispozícii aj pre nich.         

Telocvičňa bude stáť v blízkosti školy, pozemok podľa Mihála aktuálne pripravujú na výstavbu. Obec už má ukončené verejné obstarávanie na jej výstavbu a podpísanú aj zmluvu o poskytnutí príspevku. O prostriedky na telocvičňu sa tamojšia samospráva uchádzala ešte v minulom roku, uspela až so svojou druhou žiadosťou, ktorú podala tento rok.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2016
Veľká Lehota na Stretnutí Lehôt a Lhot 2016
Občania a rodáci z Veľkej Lehoty sa aj tento rok zúčastnili 36. stretnutia Lehôt a Lhot, ktoré sa konalo od 30. 6. do 3. 7.2016 v Ostrožskej Lhotě v Zlínskom kraji, okres Uherské Hradiště.
viac
29.03.2021
Vo Vranove nad Topľou začali stavať športovú halu
V areáli Základnej školy Juh vo Vranove nad Topľou začala samospráva s výstavbou mestskej športovej haly.
viac
17.05.2022
TTSK získal grantové prostriedky na športovú infraštruktúru
Novú telocvičňu pre Gymnázium Ladislava Dúbravu s vyučovacím jazykom slovenským v Dunajskej Strede postaví jeho zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK).
viac
09.07.2022
Vranov nad Topľou získal dotáciu na zhodnocovanie BRKO
Zhodnocovať biologicky rozložiteľný komunálny odpad (BRKO) bude môcť mesto Vranov nad Topľou v budúcnosti vďaka nenávratnému finančnému príspevku (NFP) ministerstva životného prostredia z Operačného programu Kvalita životného prostredia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %