Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.06.2023 07:00

Obec získala dotáciu na pokračovanie cyklotrasy z Lučenca do Tomášoviec


Ilustračná snímka: (tasr).


Obec Vidiná získala na vybudovanie ďalšej etapy cyklotrasy vedúcej z Lučenca do Tomášoviec dotáciu vo výške takmer 160 000 eur. Z eurofondov tak budú môcť vybudovať necelý kilometer dlhý úsek cyklistickej trasy. Uviedol to starosta obce Ján Šupica.


"V prvej etape bola prepojená cyklotrasou Vidiná s Lučencom v najkritickejšom úseku popri hlavnej ceste, ukončená bola vstupom na miestnu komunikáciu do intravilánu obce," priblížil Šupica.

Ďalšia etapa cyklotrasy sa bude na začiatku Vidinej napájať na už existujúcu trasu vedúcu do okresného mesta. Obec plánuje vybudovať cyklistickú cestičku dlhú necelý kilometer, ktorá bude popri koryte potoka smerovať ďalej na obec Tomášovce. Získanú dotáciu je potrebné vyčerpať do konca roka.

Samospráva už má vysúťaženého dodávateľa stavebných prác, aktuálne čaká na kontrolu verejného obstarávania. "Keď bude ukončená, pristúpime k podpisu zmluvy s dodávateľom prác a odovzdáme stavenisko," uviedol Šupica. Ako dodal, v budúcnosti plánujú so susednou obcou v projekte pokračovať treťou etapou, ktorá spočíva v dobudovaní cyklotrasy až do Tomášoviec.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2019
Centrum mesta a železničnú stanicu má spojiť nová cyklotrasa
Centrum Nových Zámkov a železničnú stanicu by mala v budúcnosti spojiť nová cyklotrasa. Radnica chce na jej výstavbu získať dotáciu z ministerstva dopravy. Mestskí poslanci už schválili na spolufinancovanie výstavby vyše 7-tis. eur, celkové náklady sú odhadované na takmer 142-tis. eur.
viac
19.02.2020
Mesto Martin získalo dotáciu na vybudovanie cyklotrasy do Tomčian
Mesto Martin získalo dotáciu vo výške 376 652 eur v rámci výzvy Ministerstva dopravy a výstavby SR na rozvoj cyklistickej infraštruktúry a už tento rok vybuduje viac ako 800 metrov cyklotrasy do Tomčian. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
20.12.2021
BBSK získal vyše 1,7 milióna eur na cyklotrasu medzi Poltárom a R. Sobotou
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) získal viac ako 1,7 milióna eur na vybudovanie I. etapy cyklotrasy medzi okresnými mestami Poltár a Rimavská Sobota. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.
viac
26.09.2022
BBSK získal na cyklotrasu z Poltára do R. Soboty ďalších takmer 5 miliónov eur
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) získal z eurofondov dotáciu na druhú etapu cyklotrasy medzi Poltárom a Rimavskou Sobotou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %