Sobota 11.05.2024
Dnes má meniny 
Blažena
°C
23.02.2018 06:21

Obec Moravský Svätý Ján začala výstavbu nových nájomných bytov


Moravský Svätý Ján - ilustračná snímka.


Obec Moravský Svätý Ján v okrese Senica začala výstavbu nájomných bytov. Bytový dom bude mať po dokončení 12 bytových jednotiek. V novom objekte vznikne deväť dvojizbových a tri trojizbové byty.


"Pred stavbou ukázal geologický prieskum slabšie podložie, a tak sa musela urobiť zmena zakladania stavby, ktorej výsledkom je realizovanie betónových pilotov,“ uviedol starosta obce Anton Emrich.       

Predpokladané náklady na výstavbu bytového domu sú 531-tis. eur. Časť z tejto sumy získala obec ako dotáciu z ministerstva dopravy a zvyšnú čiastku 319-tis. eur si zabezpečila prostredníctvom úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Bytovku stavia firma z Košíc a predpokladané odovzdanie do užívania je plánované na záver roku 2018.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2018
Starosta Anton Emrich vidí možnú spoluprácu so župou pri senioroch
Ústretovejšiu spoluprácu pri zariadeniach pre dôchodcov očakáva starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich od nového vedenia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), s ktorým absolvoval prvý kontakt.
viac
27.02.2018
V Ľubeli sa začne výstavba nájomných bytov, obec chce podporiť mladé rodiny
V liptovskej obci Ľubeľa sa tento rok začne s výstavbou prvého z troch plánovaných nájomných bytových domov. Stavba bude situovaná na okraji obce smerom k ceste 1/18 a budúcim nájomcom ponúkne dovedna 13 bytových jednotiek zahŕňajúcich štyri jednoizbové, tri dvojizbové a šesť trojizbových bytov.
viac
15.05.2020
Nitrianska radnica sa pokúsi zabrániť výstavbe pri rieke
Takmer dve tisícky ľudí sa podpísali pod petíciu proti výstavbe na Parkovom nábreží v Nitre. Parcelu v centre mesta na brehu rieky Nitra predalo mesto ešte v roku 2007 za vyše 60 miliónov korún.
viac
20.01.2022
Časť kultúrneho domu prestavali na komunitné centrum
Projekt výstavby komunitného centra (KC) sa podaril zrealizovať vlani v obci Ladzany v okrese Krupina. KC vzniklo rekonštrukciou vnútorných priestorov v existujúcej budove kultúrneho domu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %