Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
16.02.2024 11:55

Obec chce rozšíriť kapacitu škôlky, vybralo zhotoviteľa stavby


Ilustračné foto. Zdroj: TASR-Radovan Stoklasa


V obci Veľká Lomnica chcú rozšíriť kapacitu miestnej materskej školy (MŠ), samospráva nedávno ukončila verejné obstarávanie a vybrala zhotoviteľa diela, ktorým bude spoločnosť Xenex. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv, celková cena za dielo je takmer 1,34 miliónov eur.


Starosta obce Peter Duda pre TASR potvrdil, že s realizáciou stavby začnú len v prípade, že sa im podarí získať nenávratné finančné prostriedky z fondov Európskej únie.         

"Podpisom zmluvy o dielo sme len splnili ďalšiu podmienku, aby sme vôbec mohli zaslať žiadosť o dotáciu ministerstvu školstva. V zastupiteľstve sme vyčlenili vlastné zdroje na projektovú dokumentáciu a odsúhlasili dofinancovanie projektu a sme v procese vybavovania stavebného povolenia," priblížil Duda. Nevedel odhadnúť, kedy rezort o pridelení prostriedkov rozhodne. Verí však, že to bude dostatočne včas, aby nedošlo k zvýšeniu ceny za dielo.         

Obec podľa starostu potrebuje zvýšiť kapacitu škôlky pre zmenu legislatívy v súvislosti so zabezpečením povinnej predškolskej dochádzky. "Vo finále by mala byť škôlka rozšírená o šesť tried, v ktorých bude spojená herňa a spálňa. Momentálne máme osem plnohodnotných tried," doplnil.         

Súčasťou projektu je podľa zverejnenej zmluvy prestavba, nadstavba a dostavba hlavného objektu, úprava spevnených plôch vrátane detského ihriska, nová dažďová kanalizácia, požiarna nádrž, prekládka verejného osvetlenia a tiež fotovoltický zdroj. Realizácia by mala trvať 18 mesiacov odo dňa odovzdania staveniska.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2016
Veľká Lehota na Stretnutí Lehôt a Lhot 2016
Občania a rodáci z Veľkej Lehoty sa aj tento rok zúčastnili 36. stretnutia Lehôt a Lhot, ktoré sa konalo od 30. 6. do 3. 7.2016 v Ostrožskej Lhotě v Zlínskom kraji, okres Uherské Hradiště.
viac
05.12.2020
J. Viskupič: Sme o krok bližšie k rekonštrukcii mosta v Hlohovci
Trnavský samosprávny kraj 4. decembra 2020 spustil transparentné verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa, ktorý zrekonštruuje cestný most cez rieku Váh v Hlohovci. Práce by mali začať na jar budúceho roka, pričom potrvajú jeden a pol roka.
viac
14.07.2022
Obec plánuje vybudovať novú IBV, musí však zvýšiť kapacitu čistiarne
Obec Huncovce neďaleko Kežmarku plánuje zrealizovať nový projekt individuálnej bytovej výstavby (IBV). Na to však potrebuje zvýšiť kapacitu tamojšej čistiarne odpadových vôd (ČOV).
viac
06.09.2023
Obec Veľká Čalomija vo Veľkokrtíšskom okrese umiestňuje utečencov na ihrisku
Obec Veľká Čalomija vo Veľkokrtíšskom okrese umiestňuje nelegálnych utečencov na ihrisku, ktoré sa nachádza pri hlavnej ceste. TASR to v utorok povedal starosta Roman Pásztor s tým, že ich chceli umiestniť mimo obce a zároveň tak, aby nemuseli ostať v lese.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %