Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.01.2021 09:05

Obec chce postaviť zariadenie pre seniorov s kapacitou 40 lôžok


Ilustračná snímka: (TASR)


V obci Lovčica-Trubín v okrese Žiar nad Hronom vznikne nové zariadenie pre seniorov s kapacitou 40 lôžok. Samospráva už zakúpila pozemok, teraz čaká na vypracovanie projektovej dokumentácie. Pre TASR to potvrdil starosta obce Štefan Horvát.


„Verejným obstarávaním sme vybrali firmu, ktorá nám zaobstará projektanta na vytvorenie projektovej dokumentácie,“ uviedol Horvát. Nové zariadenie pre seniorov by malo mať kapacitu 40 klientov, pozostávať by malo z dvojlôžkových izieb. „Pomaly každý mesiac podpisujem niekomu papiere na umiestnenie do domova. Ľudia však chcú starobu stráviť v obci, kde prežili svoj život,“ vysvetlil motiváciu starosta. Ako dodal, projekt je pre neho v rámci rozvoja obce prioritou.       

Vypracovanie projektu a získanie všetkých potrebných povolení chce obec stihnúť do augusta. Pozemok s rozlohou 8786 štvorcových metrov, na ktorom má zariadenie pre seniorov vzniknúť, obec zakúpila od rímskokatolíckej cirkvi za 31.000 eur. „Vypracovanie projektu nás bude stáť ďalších viac ako 40.000 eur. Ešte ani nezakopneme do zeme a 100.000 eur je preč,“ povedal starosta. Na financovanie výstavby preto obec požiada o dotáciu zo Štátneho fondu rozvoja bývania.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.03.2019
Od apríla mesto ponúka novú sociálnu službu – stravovanie v jedálni
Mesto Hlohovec začne od 1. apríla znovu poskytovať sociálnu službu – vydávanie obedov v jedálni. Nárok na dotované stravovanie majú nielen seniori, obedy bude mesto zabezpečovať prostredníctvom rozpočtovej organizácie Harmonia – Zariadenie pre seniorov.
viac
14.10.2020
Za reálnu možnosť považujeme prefinancovať až 3000 nájomných bytov ročne
Niektoré pripravované zmeny v zákone o Štátnom fonde rozvoja bývania, ciele podpory nájomného bývania a financovania výstavby a rekonštrukcie zariadení sociálnych služieb, ktoré na rokovaní Komory obcí a Rade ZMOS koncom septembra prezentoval Ing. Juraj Kvetko, PhD., generálny riaditeľ ŠFRB.
viac
06.11.2020
Zariadenie pre seniorov Harmónia na Cemjate prijme opatrovateľky
Zariadenie pre seniorov Harmónia na Cemjate hľadá opatrovateľov alebo opatrovateľky pre svojich klientov. Záujemcovia sa môžu hlásiť telefonicky.
viac
04.02.2022
V Novom Meste má vzniknúť nové zariadenie pre seniorov
Bratislavské Nové Mesto bude mať nové centrum sociálnych služieb, ktoré má poskytovať celodennú odbornú starostlivosť. Vzniknúť má v nevyužívanej budove vedľa parku Jama na Tehelnom poli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %