Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.01.2017 02:08

Občania Hornej Seči vymieňajú starý papier za nový tovar


Ilustračná snímka: (int).


Občania v obci Horná Seč v okrese Levice zbierajú starý nepotrebný papier a dva razy do roka zaň dostanú nový tovar podľa ich potreby a vlastného výberu.


Ako informovala starostka obce Edita Moravská, občania pol roka zbierajú starý nepotrebný papier ako noviny, časopisy, letáky, brožúry a iný už použitý papier, viažu ich do cca päťkilogramových balíkov a takto pripravený ho prinesú na avizované miesto. "Obcou oslovená firma VV, s.r.o., nám emailom pošle rozpis jednotlivých stanovíšť v uliciach, s uvedením času jeho preberania," vysvetlila Moravská.      

Podľa jej ďalších slov sa podľa tabuľky firmy, v ktorej je uvedená gramáž odovzdaného papiera a jej protihodnota, uskutočňuje výmena starého papiera za nový tovar podľa potreby a vlastného výberu občana. Ide napríklad o hygienické vreckovky, servítky, toaletný papier či kuchynské utierky.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2016
Preplnené kontajnery. Kto je zodpovedný za ich vývoz?
Pri veľkom počte ľudí sa môže stať, že nemáte kam vyhodiť vzniknutý odpad z domácnosti, pretože všetky zberné nádoby sú preplnené. Kto je zodpovedný za zvoz komunálneho odpadu a triedeného zberu?
viac
17.01.2017
Horná Seč informuje svojich občanov aj formou krátkych SMS správ a e-mailov
Obec Horná Seč v okrese Levice má záujem zlepšovať informovanosť svojich občanov, preto ponúka aj možnosť prijímania dôležitých obecných oznamov formou krátkych SMS správ a e-mailov.
viac
10.03.2017
V Motyčkách vyzbierajú viac ton vytriedeného odpadu ako zmesového
Z obce Motyčky (110 obyvateľov plus chalupári), ležiacej neďaleko Banskej Bystrice v nadmorskej výške 678 metrov nad morom, vyviezli v roku 2012 vyše 42 ton zmesového komunálneho odpadu, o rok neskôr 38 ton, v roku 2014 to bolo 29, v roku 2015 len 22 a vlani dokonca iba 12,67 tony.
viac
11.02.2021
Zvýšenou osvetou i prístupom sa mení odpadová politika v Beluši
Problematika odpadového hospodárstva je jednou z aktuálnych a dlhodobých oblastí, v ktorej musia samosprávy vynaložiť nemalé úsilie na dosiahnutie zníženia množstva odpadu a zvýšeniu podielu separácie. Dôležitú úlohu zohráva aj osveta medzi občanmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %