Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
01.08.2024 02:10

O poskytovaní respitnej starostlivosti rodinám detí so zdravotným znevýhodnením


Ilustračná snímka zo stretnutia


Predseda ZMOS Jozef Božik sa stretol so zástupkyňami Spišskej katolíckej charity k téme respitnej starostlivosti rodinám detí so zdravotným znevýhodnením.


Predseda ZMOS Jozef Božik vyjadril podporu pri vybudovaní Respitného centra v Dolnom Smokovci a následnej spolupráci pri poskytovaní respitnej starostlivosti rodinám detí so zdravotným znevýhodnením.

V rámci diskusie zástupcovia ZMOS a Spišskej katolíckej charity hovorili aj o potrebných investíciách a zdrojoch na podporu tohto projektu, vrátane možnosti využitia eurofondov.  Rovnako sa venovali otázkam prevádzky centra a celkového zavedenia a nastavenia novej služby pre tieto rodiny.

Spoločné stretnutie sa konalo v pondelok 29. júla 2024 v priestoroch Kancelárie ZMOS v Bratislave. Za ZMOS sa ho zúčastnili predseda ZMOS Jozef Božik a ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková, Spišskú katolícku charitu zastupovala projektová manažérka Lýdia Hajdušeková a Lenka Gurská.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.07.2018
Prievidza podporí súťaže detí so zdravotným znevýhodnením
Na základe odporučenia komisie Mestského zastupiteľstva pre starostlivosť o obyvateľov prispeje mesto Prievidza zo svojho rozpočtu v druhom polroku na aktivity zdravotne znevýhodnených detí dotáciou z rozpočtu mesta vo výške 500 eur.
viac
21.10.2020
Do škôl už nastúpili podporné tímy psychológov a asistentov
Do materských, základných a stredných škôl už nastúpili podporné tímy – asistenti učiteľa, pedagogickí asistenti, školskí psychológovia, sociálni psychológovia a školskí sociálni pedagógovia vďaka národnému projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II.
viac
27.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Sociálne služby a sociálna pomoc
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na sociálne služby a sociálna pomoc.
viac
31.05.2021
Barlatón napísal už siedmu kapitolu
Spolu 295 individuálnych účastníkov mal siedmy ročník charitatívneho podujatia Barlatón. Rovnako ako vlani sa uskutočnil vo virtuálnej forme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %