Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.12.2022 08:25

NTC na Popradskej ulici je zo štvrtiny hotové, výstavba ide podľa plánu


Vizualizácia zdroj: (Mesto Košice).


Pri výstavbe Národného tréningového centra (NTC) v Košiciach na Popradskej ulici je hotových takmer 26 percent stavebných prác. Od júna, keď sa začalo s výstavbou, nedošlo k žiadnym závažnejším komplikáciám.


Informoval o tom magistrát mesta podľa záverov posledného tohtoročného kontrolného dňa k výstavbe, ktoré prezentoval člen predstavenstva NTC Košice a.s. a viceprimátor Marcel Gibóda.

"Zo začiatku sa niektorým obyvateľom nepozdávalo zvýšené množstvo prachu a hluku, ktoré súviselo so zemnými prácami, no spolu so zhotoviteľom sme okamžite uskutočnili nápravu. Okrem toho sme ale nezaznamenali nejaké problémy," uviedol Gibóda. Spokojnosť s postupom podľa plánu vyjadrili aj spoločnosť Adifex ako zhotoviteľ, projektant i generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.

Počas výstavby NTC v uplynulých šiestich mesiacoch stabilizovali podložie, realizovali prekládky existujúcich inžinierskych objektov, nosné železobetónové konštrukcie, železobetónové konštrukcie oporných múrov, základové konštrukcie oplotenia vonkajších ihrísk a hlavného objektu, rozvody inžinierskych sietí a napojenia na verejné inžinierske siete.

"Momentálne je stavenisko bez robotníkov aj stavebných mechanizmov, opätovné spustenie stavebných prác je naplánované po skončení zimných prázdnin. V budúcom roku sa tak budú realizovať architektonické a stavebné riešenia stavby, stropné konštrukcie, nosné konštrukcie podláh a vnútorné a vonkajšie inžinierske siete," oznámilo mesto.

Investorom je akciová spoločnosť NTC Košice, ktorej akcionármi sú STZ s 51 percentami a mesto Košice so 49-percentným podielom. Celkové náklady pôvodne predstavovali 15 miliónov eur bez DPH. Vláda SR uvoľnila na projekt deväť miliónov eur, zvyšok financujú obaja akcionári – STZ s 3,06 milióna a mesto Košice s 2,94 milióna eur.

Náklady na stavbu sa podľa magistrátu doposiaľ zvýšili približne o 30 000 eur z dôvodu nepredvídateľných nákladov a prác navyše, ktoré neboli zahrnuté v projektovej dokumentácii. Výstavba má podľa zmluvy trvať 18 mesiacov, NTC by tak malo byť hotové do konca roka 2023. Určené bude najmä na tenis a bedminton. Tenisová hala bude mať šesť kurtov, súčasťou areálu je aj osem vonkajších tenisových kurtov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2020
Namiesto Národného tenisového centra má v Košiciach vyrásť tréningové centrum
Namiesto Národného tenisového centra s medzinárodným významom má na Popradskej ulici v Košiciach vyrásť Národné tréningové centrum mestského a regionálneho významu bez hľadiska.
viac
21.01.2022
Začalo sa VO na výstavbu Národného tréningového centra Košice
V metropole východu by sa už v tomto roku mohlo začať s výstavbou ďalšieho športoviska národného významu zameraného najmä na tenis a bedminton.
viac
26.01.2023
Tretina NTC na Popradskej ulici je hotová, výstavba napreduje podľa plánu
Približne tretina stavebných prác pri výstavbe Národného tréningového centra (NTC) v Košiciach na Popradskej ulici je hotová. Na stredajšom brífingu o tom informovalo vedenie mesta a zástupcovia Slovenského tenisového zväzu (STZ).
viac
04.10.2023
Priemyselný park vo Valalikoch pokračuje v ďalšom rozvoji
V strategickom priemyselnom parku Valaliky pri Košiciach v najbližších rokoch nájde prácu takmer 7 200 zamestnancov. Spolu so subdodávateľskými spoločnosťami sa tento počet môže zvýšiť na takmer 16 000. Postupný nábeh výroby automobilového závodu je naplánovaný do roka 2026.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %