Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
29.07.2024 01:10

Národný projekt na ochranu detí pred násilím pokračuje v rozširovaní osvetových


Ilustračný obrázok (Zdroj: ZMOS)


Národný projekt Spoločne za detstvo bez násilia pre všetky deti pokračuje v intenzívnej práci na zvýšení ochrany detí pred násilím vo fyzickom aj digitálnom priestore.


V priebehu prvého polroka 2024 zorganizoval viac ako 100 multidisciplinárnych stretnutí s rozličnými inštitúciami a uskutočnil desiatky preventívnych a osvetových aktivít po celom Slovensku. Kľúčovými témami boli zlepšenie bezpečnosti detí, mediálna gramotnosť, ochrana mäkkých cieľov na školách a oznamovacia povinnosť pri porušovaní práv dieťaťa.

Podstatnou časťou projektu je vzdelávanie odborníkov aj verejnosti, na čo dosiaľ prispelo takmer 50 odborných seminárov a tematické online večerné školy. Projekt je spolufinancovaný z fondov EÚ v rámci Programu Slovensko a jeho cieľom je udržanie a rozvoj multidisciplinárnej spolupráce v oblasti ochrany detí.

Prečítajte si viac informácií o projekte.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2020
Do škôl už nastúpili podporné tímy psychológov a asistentov
Do materských, základných a stredných škôl už nastúpili podporné tímy – asistenti učiteľa, pedagogickí asistenti, školskí psychológovia, sociálni psychológovia a školskí sociálni pedagógovia vďaka národnému projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II.
viac
08.02.2021
MK SR chce pokračovať v zapájaní nezamestnaných do obnovy kultúrneho dedičstva
Rezort kultúry rokuje s ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie o finančnej podpore pre projekt.
viac
02.11.2022
Deviaty ročník Bubnovačky chce upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím
Na dôležitosť ochrany detí pred násilím chce upozorniť deviaty ročník podujatia Bubnovačka, ktorý bude prebiehať na Slovensku aj Česku 18. novembra od 10.00 do 11.00 h.
viac
07.06.2024
Konferencia Ochrana detí pred násilím – rodovo podmienené násilie
Poprední odborníci z celého Slovenska aj zo zahraničia sa 6. júna zišli v Michalovciach na konferencii zameranej na ochranu detí pred násilím a rodovo podmienené násilie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.36 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %