Piatok 20.09.2024
Dnes má meniny 
Ľuboslav, Ľuboslava
°C
17.09.2024 05:15

NRSR: Príspevok na pohreb sa zvýši na 200 eur


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Príspevok na pohreb sa zvýši zo sumy 79,67 eura na 200 eur. Vyplýva to z novely zákona o príspevku na pohreb, ktorú v utorok schválili poslanci Národnej rady (NR) SR.


 Do parlamentu ju predložila skupina poslancov za koaličnú SNS, ktorá zmeny odôvodnila potrebou zohľadniť súčasné ekonomické podmienky a zabezpečiť dostatočnú finančnú podporu pre pozostalých.         

"Od poslednej úpravy výšky príspevku na pohreb v roku 2007 došlo k výraznému nárastu životných nákladov vrátane cien pohrebných služieb, čo spôsobilo, že aktuálna suma príspevku je nedostatočná na pokrytie nákladov spojených s pohrebom," uviedli predkladatelia. Zvýšenie príspevku podľa nich prispeje k sociálnej spravodlivosti a bude viesť k zmierneniu finančného zaťaženia rodín po strate blízkej osoby.         

Nová legislatíva má byť účinná od začiatku budúceho roka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2018
Poplatky za skládkovanie sa zvýšia
Suma, ktorú obce zaplatia za skládkovanie zmesového odpadu, bude závisieť od úrovne jeho vytriedenia. Počas najbližších troch rokov sa bude postupne zvyšovať. Vyplýva to z novely zákona o poplatkoch za uloženie odpadov, ktorú v stredu schválil parlament.
viac
25.10.2018
Základné platy starostov obcí a primátorov miest porastú
Platy starostov a primátorov od decembra porastú. Postará sa o to novela zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest z dielne poslancov Smeru-SD, ktorú v stredu 80 hlasmi schválila snemovňa.
viac
27.06.2019
Ján Lunter: Návrh Mostu-Híd nie je dobrý, ohrozuje základné fungovanie samospráv
Samosprávy môžu kvôli návrhu o zvýšení nezdaniteľnej časti základu dane prísť o 150 miliónov eur ročne z rozpočtu. Župan BSK Ján Lunter pripravil výzvu pre poslancov parlamentu, aby zákon neprijali, pod ktorú sa za deň podpísalo vyše 20 predstaviteľov samospráv v kraji.
viac
30.06.2021
Zvyšujú sa príspevky na opatrovanie
Vláda SR v stredu schválila na svojom rokovaní Návrh nariadenia vlády Slovenskej republiky, ktorým sa ustanovuje výška sadzby na jednu hodinu osobnej asistencie a výška peňažného príspevku na opatrovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.36 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %