Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.05.2017 10:18

Novým prezidentom DPO SR je starosta Sveržova Pavol Ceľuch


Nový prezident DPO SR Pavol Ceľuch, starosta Sveržova (stojaci).


Delegáti valných zhromaždení Územných organizácií Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR (DPO SR) sa zišli 22. apríla v Bratislave na Republikovom valnom zhromaždení DPO SR.


Cieľom rokovania bolo zhodnotiť činnosť DPO SR od ostatného RVZ delegátov OV DPO a ÚzV DPO, ktoré sa konalo v roku 2012, zvoliť si nových predstaviteľov a orgány, ako aj vytýčiť úlohy na nasledujúce 5-ročné obdobie.

Rokovanie prišli pozdraviť podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák, štátny tajomník MO SR Marián Saloň, prezident HaZZ Alexander Nejedlý, podpredseda ZMOS a primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak, prezident SČK Viliam Dobiáš, ako aj predchádzajúci prezidenti DPO SR – Miron Adzima, Vendelín Fogaraš a Jozef Minárik, doterajší prezident DPO SR Ladislav Pethö a generálny sekretár DPO SR Vendelín Horváth. Pozvanie na snem prijalo aj Združenie hasičov Čiech, Moravy a Sliezska, ako aj predstavitelia poľského, maďarského a rakúskeho požiarneho zväzu.

Po procedurálnych otázkach sa slova ujal predseda volebnej komisie RVZ Tomáš Zanovit. Následne delegáti RVZ s hlasom rozhodujúcim prikročili k voľbe prezidenta DPO SR a generálneho sekretára. Za nového prezidenta DPO SR bol zvolený Pavol Ceľuch s celkovým počtom hlasov 36 a za generálneho sekretára Vendelín Horváth, ktorému odovzdalo hlas 50 delegátov.

Popoludní pokračovalo RVZ zasadnutím Prezídia DPO SR, na ktorom bol navrhnutý viceprezident DPO SR a zvolení predsedovia jednotlivých republikových pomocných komisií.

Následne bolo rokovanie RVZ DPO SR prerušené a uskutočnilo sa 1. zasadnutie snemu DPO SR, na ktorom na post viceprezidenta DPO SR schválili Zoltána Tánczosa. Účastníci snemu schválili aj Tematický plán zasadnutia orgánov DPO SR na rok 2017 a odznela aj informácia o zložení republikových pomocných komisií DPO SR.

Ďalšími bodmi rokovania RVZ DPO SR bolo schválenie Programu činnosti DPO SR na obdobie rokov 2017 – 2022 a diskusia.

Po schválení uznesenia sa slova ujal novozvolený prezident DPO SR Pavol Ceľuch. Prisľúbil, že sa bude snažiť, aby jeho práca bola bezchybná. Sľúbil tiež pokračovať v šľapajach svojich predchodcov a vyzval všetkých, aby boli hrdí na svoju prácu v duchu kréda DPO SR „Bohu na slávu, blížnemu na pomoc“. Poďakoval sa tiež rodinným príslušníkom za trpezlivosť pri činnosti dobrovoľných hasičov.

Obecnné noviny č. 17-18/2017 na str 5.

Autor: (dposr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Odkaz z Bardejova: Podporme sa navzájom, nesúperme, ale spolupracujme
Na svojom výročnom sneme sa 16. marca v Bardejove zišli členovia Regionálneho združenia miest a obcí Šariša. ZMOS na zasadaní zastupoval jeho výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
10.05.2018
Prezident SR Andrej Kiska prijal dobrovoľných hasičov
Dňa 9. mája 2018 prezident SR Andrej Kiska prijal v Prezidentskom paláci delegáciu dobrovoľných hasičov vedenú prezidentom DPO SR Pavlom Ceľuchom a generálnym sekretárom DPO SR Vendelínom Horváthom.
viac
28.08.2019
Hasičský a záchranný zbor má nového prezidenta
Ministerka vnútra SR Denisa Saková 27. augusta vymenovala do funkcie prezidenta Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavla Nereču, ktorý doteraz pôsobil ako riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Nitre.
viac
02.06.2020
Nový prezident Hasičského a záchranného zboru
Minister vnútra Roman Mikulec včera (1. 6.) vymenoval nového prezidenta Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavla Mikuláška, ktorý má za sebou 27-ročnú kariéru hasiča.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %