Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.08.2019 10:45

Hasičský a záchranný zbor má nového prezidenta


Snímka zdroj: (mvsr)


Ministerka vnútra SR Denisa Saková 27. augusta vymenovala do funkcie prezidenta Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavla Nereču, ktorý doteraz pôsobil ako riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Nitre.


„K práci hasičov mám veľký rešpekt, pretože sú to práve oni, ktorí každý deň nasadzujú svoje životy pri pomoci iným ľuďom. Novému pánovi prezidentovi, ktorý v HaZZ pracuje skoro 30 rokov a ktorý si v rámci hasičského zboru prešiel rôznymi pozíciami, prajem v jeho novej funkcii veľa šťastia a veľmi málo požiarov,“ povedala ministerka vnútra Denisa Saková pri uvedení Pavla Nereču do novej funkcie.

Pavol Nereča začal pracovať na Okresnej správe Zboru požiarnej ochrany v Nitre v roku 1990 ako požiarnik. Do roku 2010, kedy ho vtedajší minister vnútra vymenoval do pozície riaditeľa Krajského riaditeľstva HaZZ v Nitre, prešiel viacerými pozíciami – od požiarnika, staršieho požiarnika, staršieho požiarnika špecialistu, operačného dôstojníka, náčelníka operatívno-technického oddelenia - vrchného inšpektora.

„Dostať ponuku od pani ministerky na pozíciu prezidenta HaZZ bolo pre mňa veľkou cťou a, samozrejme, aj veľkou výzvou urobiť niečo pozitívne pre HaZZ. Medzi moje prvé kroky bude určite patriť nastavenie štruktúry HaZZ tak, aby vyhovovala potrebám HaZZ a zamerať sa na úlohy, ktoré sa doteraz nedarilo vyriešiť. Ako napríklad zabezpečenie kontinuálneho vystrojovania príslušníkov HaZZ, posilnenie výkonu zásahovej zmenovej služby na menších hasičských staniciach. Chcem sa tiež zamerať na prehĺbenie spolupráce medzi HaZZ a Dobrovoľnou požiarnou ochranou (DPO) SR na viacerých úrovniach,“ uviedol nový prezident slovenských hasičov.

Ministerka vnútra SR Denisa Saková vymenovala Pavla Nereču do funkcie prezidenta HaZZ potom, čo z tejto pozície na vlastnú žiadosť v pondelok 26. augusta odišiel generál Alexander Nejedlý.

Autor: (mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.09.2018
D.Saková:Obce majú dostať peniaze na obnovu požiarnych zbrojníc do konca októbra
O dotácie na rekonštrukciu či výstavbu požiarnych zbrojníc požiadalo 794 žiadateľov. Prezídium Hasičského a záchranného zboru žiadosti preverovalo a všetky obce, ktoré splnili formálne náležitosti výzvy, by mali mať peniaze na svojich účtoch do konca októbra.
viac
05.12.2019
Ministerka vnútra SR Denisa Saková vymenovala do funkcie viceprezidenta HaZZ
Ministerka vnútra SR D. Saková 3. decembra 2019 vymenovala do funkcie viceprezidenta Hasičského a záchranného zboru A. Mifkoviča, ktorý doteraz pôsobil ako riaditeľ odboru riadenia hasičských jednotiek Prezídia Hasičského a záchranného zboru.
viac
29.02.2020
Zvolenské klientske centrum v novom OÚ otvorili ako 61. v poradí
Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý Okresný úrad (OÚ), otvorili v utorok (25. 2.) na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí.
viac
02.06.2020
Nový prezident Hasičského a záchranného zboru
Minister vnútra Roman Mikulec včera (1. 6.) vymenoval nového prezidenta Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavla Mikuláška, ktorý má za sebou 27-ročnú kariéru hasiča.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %