Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
08.12.2018 12:20

Novozvolený primátor sa spolu s poslancami MsZ ujal funkcie


Snímka zdroj: kosiceonline.sk


Novozvolený primátor Levoče Miroslav Vilkovský sa uplynulý štvrtok podvečer spolu s poslancami mestského zastupiteľstva ujal funkcie. „Najväčšou výzvou je zastavenie znižovania počtu obyvateľov.


Za posledné roky sa odsťahovalo z mesta niekoľko sto ľudí. Je to veľa rodín, ktoré tu mohli žiť a budovať hodnoty pre súčasné aj budúce generácie,“ uviedol Vilkovský, ktorý do kresla primátora zasadol po štvorročnej pauze.       

Dodal, že jeho prioritami na nasledujúce štyri roky bude Levoča s ešte vyššou transparentnosťou a hospodárnosťou, s kvalitnejšou občianskou vybavenosťou a bývaním i s lepšie vyriešenou dopravou. „Chcem naštartovať cestovný ruch, mesto viac rozhýbať a venovať sa aj kvalitnejšiemu vzdelaniu,“ dodal primátor.       

Levočania si v novembrových komunálnych voľbách volili okrem neho aj 19 poslancov MsZ v dvoch volebných obvodoch, ktorí na prvom ustanovujúcom zasadnutí zložili poslanecké sľuby. Vo volebnom obvode č. 1 kandidovalo 43 uchádzačov a občania si volili deväť poslancov, vo volebnom obvode č. 2 kandidovalo 31 uchádzačov, z ktorých si vybrali desať zástupcov do MsZ. Volebná účasť v Levoči pritom dosiahla 42,19 percenta.       

V pracovnej časti štvrtkového zasadnutia mestského parlamentu si poslanci zvolili mandátovú a návrhovú komisiu, ktorá overila platnosť voľby primátora a poslancov a nezlučiteľnosť funkcií. „Zástupcom primátora mesta sa stal Miroslav Čurilla. Poslanci ďalej zvolili členov mestskej rady a predsedov novozriadených komisií. Vybrali tiež poslanca, ktorý bude oprávnený zvolávať a viesť zasadnutia a poslancov, ktorí budú v meste sobášiť,“ doplnil Kamil Tomčofčík z Mestského úradu v Levoči. Posledným bodom programu bolo určenie platu primátora a jeho zástupcu. Poslanci rozhodli o tom, že počas najbližších štyroch rokov bude Vilkovský zarábať viac ako 3600 eur mesačne, jeho zástupca asi 3250 eur.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2018
Primátor P. Halabrín a poslanci zložili slávnostný sľub
Staronový primátor mesta Myjava Pavel Halabrín a 19 poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) sa na utorkovom ustanovujúcom zasadnutí MsZ ujali svojich funkcií na najbližšie štyri roky. V sobášnej sieni Mestského úradu Myjava slávnostne zložili zákonom predpísaný sľub.
viac
06.12.2018
Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor sa ujal funkcie
Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor (nezávislý) sa na stredajšom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v metropole dolného Liptova ujal svojej funkcie. Slávnostný sľub zároveň zložilo aj všetkých 25 poslancov.
viac
10.12.2018
Novozvolený primátor M. Meričko prebral vedenie mesta
Novozvolený humenský primátor Miloš Meričko, ktorého v tohtoročných voľbách podporovala široká koalícia strán, prebral na pondelkovom ustanovujúcom zasadnutí vedenie mesta od už bývalej primátorky Jany Vaľovej.
viac
10.12.2018
Primátor V. Zahorčák sa po štvrtý raz ujal vedenia mesta
Primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, ktorého v tohtoročných komunálnych voľbách podporovali strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a Strana zelených Slovenska, sa po štvrtý raz ujal vedenia mesta. Spolu so všetkými zvolenými poslancami zložil na pondelkovom ustanovujúcom zastupiteľstve sľub.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %