Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
15.09.2021 03:45

Nová funkcia v mobilnej aplikácii Starého Mesta


Ilustračný výrez aplikácie


Komunikácia so Stavebným úradom bude operatívnejšia a jednoduchšia. Zabezpečiť to má nový modul, ktorý pribudol v bezplatnej mobilnej aplikácii SOM Staré Mesto.


 „Pristúpili sme k zmenám spôsobe, ktorým komunikuje Stavebný úrad v našej mestskej časti. Naša mobilná aplikácia, ktorú využíva viac ako 11-tisíc ľudí, funguje už dva roky. Rozhodli sme sa preto využiť ju aj ako ďalšiu formu komunikácie so Stavebným úradom. Verím, že komunikácia medzi stavebníkmi, občanmi a úradom bude vďaka nej rýchlejšia a konštruktívna,“ povedala dnes na tlačovom brífingu starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Už dnes zamestnanci staromestského Stavebného úradu poskytujú poradenstvo v rámci konzultačných hodín, každý utorok od 10:00 h do 14:30 h. Odteraz môže navyše ktokoľvek poslať podnet či otázku o fungovaní, pôsobení a procesoch v rámci stavebných a územných konaní odborníkom kedykoľvek, priamo z pohodlia domova.

Stavebný úrad v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto od januára do augusta tohto rok uzavrel 877 spisov, odoslal 1785 písomností, urobil 317 rozhodnutí vo veci, uzavrel 340 ohlásení a vybavil 115 infožiadostí. V roku 2020 Stavebný úrad Staré Mesto uzavrel 1494 spisov, odoslal 3350 písomností, urobil 481 rozhodnutí vo veci a vybavil 190 inforžiadostí. „Čísla hovoria, že úrad koná aktívne. To, čo zákon káže, je vybavené, a to v najkratšej možnej lehote. Je však zároveň pravdou, že úrad je personálne poddimenzovaný. Je dosť možné, že budeme žiadať štát o zvýšený príspevok na jeho fungovanie,“ dodala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Predstavitelia Starého Mesta dlhodobo upozorňujú na nevyhnutné zmeny v stavebnom zákone, ktoré by celý proces konaní zjednodušili, a zároveň umožnili aj skrátenie lehôt. „Nebránime sa ani verzii, že by stavebné úrady boli samosprávam odobraté. Mestám a obciam by ostala len povinnosť pripraviť a pravidelne aktualizovať územné plány,“ uzavrela starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
06.09.2019
Staromestskí hasiči si odteraz poradia aj s veľkými požiarmi
Staromestskí hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Bratislava-Staré mesto si včera – 5. septembra - prevzali zrepasované hasičské auto Tatra 815 CAS 32.
viac
03.12.2019
Staré Mesto je pripravené na zimnú údržbu
Staré Mesto je dobre pripravené na sneh a aj poľadovicu. Skonštatovala to starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová počas kontrolného dňa v spoločnosti TS Starého Mesta, a. s. (TSSM, as. S.), ktorá v centrálnej bratislavskej štvrti zabezpečujú zimnú údržbu.
viac
26.02.2022
Vojna je v Európe. Staré Mesto je pripravené pomôcť utečencom
Vyhlásenie Zuzany Aufrichtovej, starostky mestskej časti Bratislava-Staré Mesto k aktuálnej situácii na Ukrajine.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %