Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
13.06.2024 08:05

Noc vo hvezdárni ponúkne sledovanie vesmíru i zaujímavé súťaže


Ilustračná snímka, zdroj: Nitriansky hlásnik


Hvezdáreň v Krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre pripravuje pre fanúšikov astronómie celonočné sledovanie oblohy. Ako uviedlo KOS, podujatie s názvom Noc vo hvezdárni sa bude konať 21. júna.


Program sa začne o 20.30 h a potrvá až do rána. "Návštevníci sa môžu tešiť na zážitkové aktivity spojené s pozorovaním vesmíru a nocovaním vo vlastnom spacáku," informovali organizátori.

Okrem pozorovania oblohy sa účastníci zahrajú na astronómov. "Zároveň sa v prestávkach hravou formou dozvedia veľa informácií o vesmíre. Pripravené sú aj rôzne súťaže a ďalšie zaujímavé aktivity," doplnilo KOS.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2018
Mladí folkloristi sa môžu prezentovať na súťaži Zvonky
Detské ľudové hudby, spevácke skupiny, sólisti speváci a sólisti inštrumentalisti majú ešte niekoľko dní na to, aby sa prihlásili do postupovej súťaže Zvonky. Posledný termín podávania prihlášok je štvrtok 8. februára.
viac
05.02.2020
S víťazmi súťaže o recyklokoše navštívil ENVI - PAK triediacu linku
Žiaci deviateho ročníka Základnej školy s materskou školou v obci Michal nad Žitavou sa zapojili do súťaže, ktorú organizovala spoločnosť ENVI - PAK koncom minulého roka. Vo štvrtok (30. 1.) sa tak spoločne vybrali na triediacu linku v Nitre a kompostovisko vo Výčapoch – Opatovciach.
viac
12.11.2020
Ohorkový hlasovací kôš má bojovať proti znečisťovaniu ulíc
V Nitre pomáha bojovať proti množstvu cigaretových ohorkov na chodníkoch občianske združenie Civita Center. Združenie sa zameriava na podporu behaviorálnej politiky v obciach a mestách.
viac
06.08.2021
Nitra hľadá svoju vizuálnu identitu, vyhlásila súťaž pre dizajnérov
Mesto Nitra vyhlásilo súťaž na svoju novú vizuálnu identitu. Určená je pre profesionálov z oblasti komunikačného dizajnu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %