Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
15.06.2021 11:40

NKN podporí projekty zamerané na obnovu verejných priestorov


Ilustračná snímka: (tasr).


Aktivisti, dobrovoľníci a neformálne združenia majú ešte tri dni na to, aby požiadali o podporu z grantového programu s názvom Upracme si spolu. Nitrianska komunitná nadácia (NKN) môže na úspešné zámery poskytnúť z programu dotáciu do 1000 eur.


Uzávierka na podávanie projektov je 17. júna. Cieľom programu je podnietiť a podporiť vzájomnú spoluprácu aktívnych ľudí v Nitre pri čistení a revitalizácii verejných priestranstiev. „Pridaná hodnota programu spočíva v nefinančnej pomoci firmy Kärcher Slovakia, ktorá zdarma pomôže vyčistiť identifikovaný verejný priestor prostredníctvom vysokotlakových čistiacich zariadení a zametacích strojov,“ uviedla správkyňa NKN Ľubica Lachká.

Nadácia podporí projekty zamerané na obnovu školských i verejných ihrísk či revitalizáciu vnútroblokov na sídliskách. Grant možno využiť na výsadbu stromov a kvetov, údržbu lavičiek, nákup drobných hracích prvkov či doplnenie mobiliára. Podporené môžu byť aj komunitné záhrady a mini oddychové zóny. „Pri návrhu a realizácii projektov uvítame ekologický prístup, napríklad využitie odpadových materiálov na originálne dotvorenie a revitalizáciu verejných priestorov,“ uviedla programová manažérka nadácie Eva Vargová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2020
Verejné hlasovanie určilo projekty podporené z participatívneho rozpočtu
Projekty, ktoré podporia z nitrianskeho grantového programu Mením Moje Mesto, sú už známe. Ľudia vo verejnom hlasovaní vyberali z 29 verejnoprospešných zámerov. Finančnú podporu získa desať projektov, ktoré dostali najviac hlasov.
viac
23.09.2020
NKN hľadá darcov, ktorí chcú podporiť zaujímavé aktivity
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) hľadá ľudí, ktorí sa chcú zapojiť do Klubu darcov. Venovaním ľubovoľnej finančnej sumy v minimálnej hodnote desať eur môžu podporiť rôzne verejnoprospešné aktivity v Nitre.
viac
22.10.2020
NKN podporila grantom sedem projektov na základných školách
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí sumou 6900 eur viaceré aktivity zamerané na skvalitnenie vzdelávania na základných školách. V rámci grantového programu Strecha pre váš nápad získa dotáciu celkovo sedem podaných projektov.
viac
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %