Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.11.2021 08:00

Nitra poskytne dotácie na sociálnu oblasť a podporu verejného zdravia


Ilustračná snímka.


Poskytovatelia sociálnej a zdravotnej starostlivosti môžu získať z nitrianskeho magistrátu dotáciu na svoje aktivity v roku 2022. Svoju žiadosť musia podať najneskôr do konca novembra.


Ako sa uvádza vo výzve, ktorú zverejnilo mesto, celkovo bude podporených sedem cieľových oblastí. Dotáciu môžu získať žiadatelia, ktorí sa zamerajú na zlepšenie prístupnosti rôznych služieb pre obyvateľov Nitry. „Ide o odstraňovanie rôznych bariér pre zdravotne postihnutých občanov, podpora ich nezávislého a aktívneho života, ale aj podpora rôznych dobrovoľníckych aktivít,“ informovala radnica.

Žiadatelia môžu získať dotáciu z mesta aj na projekty, ktoré sú zamerané na podporu aktivít pre rodiny s deťmi či na aktívny život seniorov. „Ďalšími oblasťami podpory sú integrácia Rómov, terénna sociálna práca, aktivity zamerané na prevencie drogových závislostí a násilia a tiež podpora verejného zdravia a služby pre obete rôznych foriem násilia,“ uviedol mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
Prešov zverejnil výzvu na poskytnutie dotácie v troch oblastiach
Mesto Prešov zverejnilo výzvu na poskytnutie dotácií v oblasti kultúry, športu a v sociálnej oblasti. Žiadosti pre každú oblasť možno podávať do 31. marca prostredníctvom určených formulárov, ktoré sú zverejnené na webovej stránke radnice.
viac
18.04.2020
Verejné hlasovanie určilo projekty podporené z participatívneho rozpočtu
Projekty, ktoré podporia z nitrianskeho grantového programu Mením Moje Mesto, sú už známe. Ľudia vo verejnom hlasovaní vyberali z 29 verejnoprospešných zámerov. Finančnú podporu získa desať projektov, ktoré dostali najviac hlasov.
viac
09.03.2021
Nitra poskytne dotácie na aktivity v sociálnej oblasti
Mesto Nitra poskytne v roku 2021 dotácie určené na sociálnu oblasť a podporu verejného zdravia. Uchádzať sa o ne môžu fyzické i právnické osoby, ktoré pôsobia na území mesta.
viac
29.04.2023
Mesto vyčlenilo na rôzne sociálne projekty 40 000 eur
Mesto Nitra vyčlenilo 40 000 eur na rôzne projekty zamerané na sociálnu oblasť a podporu verejného zdravia. Dotácie schválili na svojom aprílovom rokovaní mestskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %