Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.04.2023 12:35

Mesto vyčlenilo na rôzne sociálne projekty 40 000 eur


Mestský úrad v Nitre.


Mesto Nitra vyčlenilo 40 000 eur na rôzne projekty zamerané na sociálnu oblasť a podporu verejného zdravia. Dotácie schválili na svojom aprílovom rokovaní mestskí poslanci.


Podporu získa sedem cieľových oblastí. Je medzi nimi zlepšenie prístupnosti k rôznym službám pre obyvateľov Nitry či aktivity pre rodiny s deťmi. Mesto bude pomáhať aj seniorom a podporovať služby určené obetiam rôznych foriem násilia. "K ďalším cieľovým oblastiam patrí integrácia Rómov a ďalších skupín obyvateľov i podpora verejného zdravia," uviedla radnica.

O dotáciu z mestského rozpočtu sa uchádzalo 25 projektov, magistrát z nich podporí 15. Je medzi nimi napríklad Centrum Slniečko, ktoré chce pomáhať obetiam domáceho násilia, Nitrianska galéria s cyklom výtvarných dielní pre seniorov, nevidiacich a slabozrakých, Združenie STORM, ktoré sa snaží odstraňovať z ulíc mesta použité injekčné striekačky a ďalšie projekty.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
Prešov zverejnil výzvu na poskytnutie dotácie v troch oblastiach
Mesto Prešov zverejnilo výzvu na poskytnutie dotácií v oblasti kultúry, športu a v sociálnej oblasti. Žiadosti pre každú oblasť možno podávať do 31. marca prostredníctvom určených formulárov, ktoré sú zverejnené na webovej stránke radnice.
viac
09.03.2021
Nitra poskytne dotácie na aktivity v sociálnej oblasti
Mesto Nitra poskytne v roku 2021 dotácie určené na sociálnu oblasť a podporu verejného zdravia. Uchádzať sa o ne môžu fyzické i právnické osoby, ktoré pôsobia na území mesta.
viac
16.11.2021
Nitra poskytne dotácie na sociálnu oblasť a podporu verejného zdravia
Poskytovatelia sociálnej a zdravotnej starostlivosti môžu získať z nitrianskeho magistrátu dotáciu na svoje aktivity v roku 2022. Svoju žiadosť musia podať najneskôr do konca novembra.
viac
25.01.2022
Nitra pripravuje projekty za takmer osem miliónov eur
Mesto Nitra pripravuje viaceré projekty zamerané na revitalizáciu verejných priestorov a zelene. Celkové výdavky na osem projektov dosiahnu sumu takmer osem miliónov eur. Podstatnú časť z týchto nákladov chce radnica zaplatiť z európskych fondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %