Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
27.01.2024 10:05

Niektoré trate pre bežkárkov v okolí B. Bystrice plánujú upraviť v noci


Ilustračná snímka ZAaRES


Premenlivé počasie poznačené dažďom i silným vetrom ovplyvnilo pred víkendom kvalitu bežkárskych tratí v horách v okolí Banskej Bystrice.


Ako v piatok na sociálnej sieti informovala mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES), v Kremnických vrchoch sú pre bežkárov upravené trate na hrebeni Skalka - Tri kríže s napojením na Králickú zvážnicu.         

"Túto noc chceme upraviť trate Králiky - Chata nad Tajovom, Králiky - Kordícka zvážnica - Kordíky, Králiky - Skalka a Králiky - Hostinec, kde sú stále veľmi dobré podmienky," uviedol ZAaRES.         

V Starohorských vrchoch na tratiach medzi Šachtičkami a Donovalmi pribudlo od minulého víkendu asi dva centimetre snehu a ďalší sa očakáva v najbližších hodinách.         

"Trate sú po vetre znečistené a podmienky aktuálne obmedzené. Ratrak Park Snow Donovaly plánuje úpravu po Krám. Náš skúter vyrazí na okruh okolo Jelenskej skaly v sobotu (27. 1.) ráno a postará sa o nový sneh, ktorý by mal v noci napadnúť. Môžu to však ohroziť popadané stromy po víchrici," upozornil ZAaRES.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2022
Mesto už vykonáva údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou
Jeseň je ideálna na údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou, a preto pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES) mesta Banská Bystrica v týchto dňoch upravujú lesné cesty a zvážnice. ZAaRES o tom informovali na sociálnej sieti.
viac
28.01.2023
ZAaRES pred víkendom opäť upravil bežecké trate v okolí B. Bystrice
Bežkári majú možnosť aj počas tohto víkendu zalyžovať si v okolí Banskej Bystrice. Ako informovali Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) mesta Banská Bystrica, ktoré sa starajú o viac než 75 kilometrov bežkárskych trás, s prechodným oteplením ich povrch tvrdol a miestami sú zľadovatené.
viac
23.05.2023
Do mesta pod Urpínom a okolia sa opäť vracia turistický vláčik
Banská Bystrica patrí k obľúbeným a vyhľadávaným mestám na mape Slovenska. V uplynulých rokoch sa podarilo vďaka mnohým projektom zlepšiť ponuku pre obyvateľov, ako aj pre domácich i zahraničných návštevníkov.
viac
20.01.2024
V okolí Banskej Bystrice upravili pred víkendom bežkárske trate a deťom svah
Počas tohto týždňa napadlo na horách v okolí Banskej Bystrice zhruba desať centimetrov nového snehu. Cez víkend sa má ochladiť, čo prospeje nielen bežkárskym tratiam, ale poteší aj deti, ktoré sa chcú sánkovať v areáli plážového kúpaliska v centre mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %