Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.01.2023 05:05

ZAaRES pred víkendom opäť upravil bežecké trate v okolí B. Bystrice


Snímka zdroj: Bystricoviny.sk


Bežkári majú možnosť aj počas tohto víkendu zalyžovať si v okolí Banskej Bystrice. Ako informovali Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) mesta Banská Bystrica, ktoré sa starajú o viac než 75 kilometrov bežkárskych trás, s prechodným oteplením ich povrch tvrdol a miestami sú zľadovatené.


V Starohorských vrchoch sú upravené trate Šachtičky-Donovaly. Aby sa aj v nedeľu (29. 1.) udržali v dobrom stave, ZAaRES ich plánuje v sobotu podvečer prejsť skútrom. Úseky tratí v Kremnických vrchoch sa počas týždňa neupravovali pre problémy s ratrakom, ktorý museli opravovať. "Veríme, že v sobotu budú všetky naše úseky v Kremnických vrchoch upravené," konštatovali zástupcovia mestskej organizácie na sociálnej sieti. Na Malom Šturci sa podarilo upraviť skútrom pás trate na šírku jedného metra, ale bez stopy na klasiku.       

Aktuálna zimná sezóna bude prvá, keď sa kilometrový mestský okruh na plážovom kúpalisku nepodarí sprevádzkovať. Dôvodom je teplé počasie, keď za december a január boli spolu iba štyri noci s teplotami dostatočnými na spustenie zasnežovania.       

"Pokiaľ by aj prišli také mrazy, vzhľadom na pokročilý dátum a cenu energií sa to už neoplatí. Je koniec januára a na jazere sa doteraz nevytvoril ani poriadny ľad, takže korčuliari si na svoje neprídu," uviedol ZAaRES.       

Úpravu tratí z veľkej časti financuje mesto a prispieva aj Banskobystrický samosprávny kraj.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2022
Mesto už vykonáva údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou
Jeseň je ideálna na údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou, a preto pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES) mesta Banská Bystrica v týchto dňoch upravujú lesné cesty a zvážnice. ZAaRES o tom informovali na sociálnej sieti.
viac
15.12.2023
Bežkári môžu vyraziť na viaceré upravené trate v okolí B. Bystrice
Bežkári môžu vyraziť na viaceré trate v okolí Banskej Bystrice, ktoré pre nich v týchto dňoch upravujú pracovníci mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES). Informovali o nich vo štvrtok na sociálnej sieti.
viac
12.01.2024
Bežkári si na pláži už nezalyžujú, zasnežili aspoň kopec pre deti
Bežkári si na mestskom okruhu v Banskej Bystrici už túto zimu nezalyžujú, ale na plážovom kúpalisku si od soboty (13. 1.) prídu na svoje aspoň deti. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES).
viac
27.01.2024
Niektoré trate pre bežkárkov v okolí B. Bystrice plánujú upraviť v noci
Premenlivé počasie poznačené dažďom i silným vetrom ovplyvnilo pred víkendom kvalitu bežkárskych tratí v horách v okolí Banskej Bystrice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %